Logo
Logo

Seizoen Nijnsel/TVE Reclame krijgt zinderend slot

Sport

Nijnsel - Zondag 31 mei wordt voor vv Nijnsel een in alle opzichten gedenkwaardige dag. Traditioneel wordt aan het einde van het seizoen het Jan Vervoort Bedrijventoernooi gehouden voor sponsoren, met ook deze editie weer een prachtig deelnemersveld. Daarnaast ziet het er alleszins naar uit dat er voor de laatste keer op het hoofdveld op 'echt gras' wordt gespeeld.

Want als de voortekenen niet bedriegen, dan wordt in dezelfde week gestart met de aanleg van een kunstgrasveld. In de loop van de middag gaat de knapste koe van Frans Sijbers het veld op die 's morgens al behoorlijk wat vezels naar binnen heeft gewerkt. Zij speelt namelijk de hoofdrol in het populaire 'Schijt-je-Rijk'-spel. De opbrengst hiervan komt ten goede aan het kunstgras. Maar liefst dertig teams gaan 's morgens van start, allemaal met de intentie om aan het einde van de middag de Jan Vervoort Bokaal uit handen te mogen ontvangen van Mieke en de kinderen.

Nijnsel VR1 speelt om promotie.
Het team van Marc Remeysen heeft de goede vorm uit de competitie behouden en won in de eerste ronde van de nacompetitie van het hoger spelende Rood Wit '62 vrouwenteam. In de tweede en beslissende ronde ontmoet het nu het eerste vrouwenteam van RKVVO uit Oerle dat afgelopen seizoen in dezelfde klasse uitkwam als Nijnsel en daar de derde periode binnenhaalde. Afgelopen maandag vond de eerste wedstrijd plaats, in Oerle. Deze zinderende wedstrijd eindigde in een dik verdiende 3-4 overwinning voor de Nijnselse Vrouwen. De oorspronkelijke aanvangstijd van deze alles beslissende wedstrijd is half drie, maar er wordt met de tegenstander nog overlegd om hier half vier van te maken. Helaas is dat op dit moment nog niet bekend. De club hoopt dat vele supporters en leden van vv Nijnsel/TVE Reclame op zondagmiddag van de partij zijn om Vrouwen 1 aan te moedigen en daarmee een unieke promotie naar de tweede reserveklasse af te dwingen.