Afbeelding

Lezing Judith Koelemeijer in de Knoptoren

Cultuur

Op 24 april 2015 geeft Judith Koelemeijer een lezing in de Knoptoren in Sint-Oedenrode. Zij zal vooral vertellen over haar laatste boek met de titel Hemelvaart uit 2013. Judith Koelemeijer is geen onbekende in het Rooise. Zij gaf in januari 2005 een prachtige lezing over haar boek Het zwijgen van Maria Zachea. Zij vertelde hierin over haar familiegeschiedenis. Haar laatste boek gaat over het noodlottige einde van een vakantie op het Griekse eiland Paros in 1985.

Judith Koelemeijer (1967) schreef als kind al graag verhalen. Na de middelbare school  werkte ze enkele jaren in cafés en maakte ze verre reizen. Uiteindelijk schreef ze zich alsnog in voor de studies Nederlands en Culturele Studies. Na de postdoctorale opleiding Journalistiek werd zij werkzaam bij de Volkskrant. In 2000 nam ze ontslag bij die krant om zich volledig te kunnen wijden aan het schrijven van haar debuutroman Het zwijgen van Maria Zachea. Het boek won de NS Publieksprijs, het Gouden Ezelsoor voor het beste en meest verkochte literaire debuut en de Zaanse Cultuurprijs.

In 2008 verscheen de biografie Anna Boom, die ook een bestseller werd en in juni 2009 verscheen Mijn vader, de familie en ik in de reeks Literaire Juweeltjes. Met haar zus Rosa schrijft ze een interviewreeks voor het tijdschrift Esta. Judith Koelemeijer woont in Amsterdam met haar man, twee kinderen en hond Pip. Samen met haar man schrijft zij scenario's  voor documentaires. Ook geeft zij les in het genre van de literaire non-fictie in samenwerking met Jan Brokken en Frank Westerman. De lezing wordt georganiseerd door het Roois Kultuur Kontakt en boekhandel 't Paperas en  begint om 20.00 uur. Tijdens de pauze is het mogelijk om boeken te kopen aan de tafel van de boekhandel en deze door de auteur te laten signeren.

Kaartverkoop: bij boekhandel 't Paperas, VVV Sint-Oedenrode en aan de kassa. Prijs losse kaartjes € 10,00. De prijs voor een abonnement bedraagt € 50,00 voor vier lezingen en een literair concert, waarbij de abonnementhouder gratis een introducé mag meenemen. Wellicht is dit een aantrekkelijke optie voor het komende seizoen. Website RKK: www.rooiskultuurkontakt.nl