Afbeelding

Houdt U ook van een sportieve uitdaging???

Algemeen

Niet iedereen is in staat om mee te doen aan de jaarlijkse beklimming van de Alpe d'Huez in Frankrijk of de wandeltocht 'Nacht van de Vluchteling' tussen Den Haag en Rotterdam.  Maar ook in onze omgeving is het mogelijk om zo'n sportieve prestatie te combineren met een goed doel.

Amnesty International in Brabant organiseert voor het vierde jaar in de nacht van 4 op 5 mei: 'De Nacht van de Vrijheid'. Een wandeltocht van het donker naar het licht, van  Vught naar Eindhoven. De tocht bestaat uit drie etappes, die afzonderlijk, of voor een ervaren wandelaar, in zijn geheel kunnen worden gelopen. De start van de wandeltocht in Vught sluit aan op de Dodenherdenking bij de fusilladeplaats Vught en eindigt bij het Airbornemonument in Eindhoven.

De Route
4 mei ong. 20.30 uur: eerste etappe Vught- Schijndel (16 km).
24.00 uur: tweede etappe Schijndel – Veghel - Gemert (22 km).
5 mei 05.00 uur: derde etappe Gemert – Beek en Donk – Lieshout - Eindhoven(22 km).
Aankomst rond 10 uur  met als afsluiting een gezamenlijk ontbijt. Ook gedurende de tocht is eten en drinken geregeld, en voor vervoer tussen de etappeplaatsen kan op verzoek worden gezorgd.

Sponsoring
De minimum inleg is 25 euro, maar het is natuurlijk fijn als u dit bedrag via sponsoring kunt verhogen.De opbrengst van dit jaar gaat naar het Special Program on Africa, waarin Amnesty Nederland steun geeft aan mensenrechten in verschillende landen in Afrika. Het Special Program heeft als doel de geweldsspiraal te doorbreken en gewapende conflicten in de toekomst te verminderen. Wat er met het sponsorgeld van vorig jaar gebeurd is, kunt u vinden op onderstaande site.

Aanmelden
Op www.de nacht van de vrijheid 4-5 mei 2015 staat alle nodige informatie. Wandelaars kunnen zich via deze site ook aanmelden. Voor vragen info@nachtvandevrijheid.amnesty.nl of tel. 0499-421606.