De drie burgemeesters kwamen samen bij het driedorpenpunt.
De drie burgemeesters kwamen samen bij het driedorpenpunt.

Burgemeesters Meierijstad ontvangen brochure De Blauwe Kei

Cultuur

Op woensdag 15 april bracht theaterdirecteur Yan van der Heijden de burgemeesters van Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel samen. Aan hen werd als eerste de nieuwe brochure voor het seizoen 2015-2016 van Theater De Blauwe Kei overhandigd.

De burgemeesters, mevrouw Eugster–Van Bergeijk (Schijndel), de heer Maas (Sint-Oedenrode) en mevrouw Adema (Veghel) werden, onder het genot van een drankje en streekproducten uit de drie gemeenten, ontvangen op het 'drielandenpunt' van hun gemeenten. Yan van der Heijden koos het monument van de Koeveringse molen als plaats van handeling omdat het monument, net als de oorspronkelijk molen, op het grondgebied van de drie hiervoor genoemde gemeenten staat. Theater De Blauwe Kei onderstreept hiermee dat het de toekomstige Meierijstad omarmt. De Blauwe Kei ziet de voorgenomen fusie als enorme kans voor de nieuwe toekomstige theaterfunctie op de Noordkade. Daarnaast hoopt het theater dat in de toekomst nog meer mensen uit Schijndel, Sint Oedenrode en Veghel elkaar in De Blauwe Kei zullen ontmoeten, dan nu al het geval is.  

Voor de bouw van de Koeveringse molen werd in 1299 door Hertog Jan II molenrechten verleend. De molen had daarmee een van de oudste en bekendste molenrechten in Nederland. Dat de molen op het grondgebied van drie gemeenten stond was en is wellicht een unieke situatie in Nederland. In september 1944 werd de Koeveringse molen bij de bevrijding van Zuid-Nederland in brand geschoten en werd daarna nooit meer herbouwd.

Rond 22 april wordt de nieuwe brochure van Theater De Blauwe Kei huis-aan-huis verspreid in de regio en uiteraard ook  in de fusiegemeenten Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel. Op www.blauwekei.nl staat het verspreidingsgebeid gespecificeerd. Wie geen brochure ontvangt, kan deze aanvragen via de website. Het volledige programma is vanaf maandag 20 april om 23.00 uur ook al online te bekijken.