Jarno van Esch
Jarno van Esch

Rooise renners koersen tijdens Pasen

Sport

Het paasweekend bracht voor de meeste van onze Rooise Renners 2 wedstrijden. Op eerste paasdag werd er gekoerst in Oploo, een criterium van 50km. Hier werd vanaf de start flink druk gezet door Jarno van Esch, zijn broer Youri en Sep Schuurman. Het ging in ronden van 3,2km door het dorp.

Op 3 ronden voor de finish werd Youri even van de weg af geduwd, waarna er meteen een afstand met het peloton was. Jarno en Sep bleven in de groep en sprintten mee voor een plek achter de vier al gefinishte koplopers. Jarno werd 6e en Sep vlak daarna 7e, een heel goed resultaat in deze klasse.
In de wedstrijd voor Elite/beloften in Oploo werden Frank en Erik Lathouwers respectievelijk 74e en 75e. In deze wedstrijd viel het peloton in verschillende groepen uiteen doordat er in de voorlaatste ronde enkele valpartijen plaatsvonden.

Op 2e paasdag stond er een sterk en groot deelnemersveld in Gerwen aan de start. Hier werd vanaf de 1e km flink gas gegeven waardoor er vele renners moesten lossen waaronder Youri. Jarno en Sep reden wederom sterk. Er reden 2 ronden voor tijd 5 renners weg. In de sprint voor de 6e plaats wist Jarno een 13e plaats te bemachtigen en Sep eindigde keurig in het peloton. Bij de Elite/beloften was er vanaf het begin veel strijd. Het tempo lag verschrikkelijk hoog. 9 renners gingen in de aanval maar het peloton bleef tot het einde jagen op de vluchters. Roy van Heeswijk kwam uiteindelijk als 29e over de streep.