Afbeelding

Opgeknapte Nijnselse kerk weer in gebruik

Algemeen

Op Eerste Paasdag werd tijdens de feestelijke eucharistieviering van 11.00 uur de gerestaureerde St. Antonius van Paduakerk in Nijnsel weer officieel in gebruik genomen.

Tijdens de viering werd de nieuw geplaatste doopvont in gebruik genomen met de zegening van het doopwater. Deze doopvont is afkomstig van de gesloten Ritakerk in de Boskant, maar in de middeleeuwen stond deze mooie doopvont in de Sint -Maartenskerk, nu de Knoptorenkerk. Het attribuut heeft met weinig schade de Beeldenstorm (1648) overleeft en begint nu aan zijn derde leven in Nijnsel.

De kerkbanken uit de Boskantse Ritakerk hebben ook een plek in de Nijnselse parochiekerk gekregen evenals het orgel van de gesloten Goede Herderkerk in Eerschot. In het nieuw geplaatste altaar werd de altaarsteen geplaatst, waarna het altaar werd bekleed met een dwaal. Een groot deel van de werkzaamheden in de Nijnselse kerk werd in eigen beheer uitgevoerd door een grote groep vrijwilligers, aldus pastoor Vincent Blom. In deze feestelijke paasviering werd grote dankbaarheid getoond voor het slagen van de binnenrestauratie.