Rhode wint van Venhorst, 3 – 2

In een meer spannende dan fraaie wedstrijd trok Rhode uiteindelijk aan het langste eind en won verdiend met 3 - 2 van Venhorst. De overwinning was achteraf ook wel hard nodig, want onderin wisten ook DAW en Festilent te winnen.

De wedstrijd werd gespeeld met veel inzet aan beide kanten en het was Rhode dat in de eerste twintig minuten twee fraaie kansen creëerde. Tweemaal was het Tim Stewart die Rob Foolen in stelling bracht, helaas werd er niet gescoord. De kracht van Venhorst is dat dit team weinig kansen nodig heeft om te scoren en dat was vanmiddag ook weer het geval. De eerste kans voor Venhorst kwam er in de vierentwintigste minuut en het was meteen raak, 0-1. Even niet attent reageren in de achterhoede van Rhode en prompt verdween de bal in het net. Rhode bleef de sterkere ploeg en in de vijfendertigste minuut knalde Daan van Dinten een vrije trap fraai in het doel, 1-1
De eerste twintig minuten van de tweede helft domineerde Rhode, zonder echt gevaarlijk te worden. De beloning voor het spel kwam in de vijfenzestigste minuut. Goed doorzetten van Kyron Brus door hem zelf afgerond met een hard schot in de benedenhoek, 2-1. Het spel golfde op neer en de wedstrijd bleef spannend en kon in feite alle kanten op. Rhode bleef wel de bovenliggende partij, Venhorst loerde op een kansje en dat kwam er ook. In de achtenzeventigste minuut de tweede kans voor Venhorst en meteen de tweede goal, 2-2. Rhode bleef strijden voor de overwinning die overigens ook hard nodig was gezien de stand in de ranglijst. Het was Joep van de Mortel die in de zevenentachtigste minuut een goed genomen corner van Paul Smeets hard in kopte, 3-2. Venhorst drong nog aan voor de gelijkmaker en dat gaf Rhode nog een kans om de voorsprong uit te bouwen. Tom Willens kopte in de negentigste minuut nog op de lat, maar in de stand kwam geen verandering meer. De strijd en de vechtlust van Rhode werd beloond met drie punten.
A.s. zondag wordt de laatste wedstrijd voor de winterstop gespeeld, tegenstander is Festilent. Zondag boekte Festilent haar eerste overwinning, de overige 6 punten werden allemaal uit een gelijkspel behaald. Het zou mooi zijn als zondag opnieuw een overwinning gepakt kan worden.

Rikken en Pokeren
A.s. donderdag 4 december wordt de 3e ronde van de kaartcompetitie gespeeld. De aanvang is circa 21:45 uur. Alle leden, ouders en supporters zijn van harte welkom.