Afbeelding

Rooise hockeydames winnen laatste thuiswedstrijd van het seizoen

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De Rooise dames, die sinds de winterstop nog altijd ongeslagen zijn, versloegen zondag op eigen veld Basko uit Veldhoven. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, en dus van vertrekkend coach Meta Bouwmans, werd Basko met 5-0 verslagen. Hoewel voor de meeste teams uit Rooi zondag geen wedstrijd op het programma stond, was het toch erg druk langs de lijn. Veel ouders en supporters waren dan ook gekomen om Meta Bouwmans in haar laatste thuiswedstrijd als coach van Rooi bij te staan.

Rooi begon sterk aan de wedstrijd en zette de dames van Basko vanaf het begin onder druk. Via Eefje Janus werd Lin Schakenraad bereikt die de score kon openen. Niet veel later was het Hilde Sijbers die via een strafcorner de score verdubbelde. Voor rust werd het zelfs nog 3-0 toen Iris van de Loo de rebound van een strafcorner beheerst binnen werkte.

Na rust wilde Rooi de score graag verdubbelen maar zo ver liet Basko het niet komen. Onder toeziend oog van fanatiek ’Talent van de maand’ Fee van der Kallen scoorde Rooi nog tweemaal. Corinne van Uden hield het overzicht in de cirkel en wist zo de 4-0 op het bord te zetten. Hilde Sijbers verzilverde vervolgens nog een van de vele strafcorners die Rooi mocht nemen en bracht daarmee de eindstand op 5-0.

Na de wedstrijd werd coach Meta Bouwmans namens het bestuur van de vereniging toegesproken en bedankt voor haar inzet en prestaties. Na het ontvangen van bloemen en de club-medaille werd er gezamenlijk geproost op het succesvolle seizoen. En na de bubbels was er traditiegetrouw, er werd immers gewonnen, nog een flugel voor de meiden. Die toost werd aangevoerd door Sabine Kuhne die werd benoemd tot Woman of the Match. Volgende week neemt Rooi het in de laatste speelronde op tegen Heeze.