De tent van dit koppel springt meteen in het oog.
De tent van dit koppel springt meteen in het oog.

Campingtour Rooi

Algemeen

Sint-Oedenrode - Een goede gewoonte moet je koesteren en dat is wat DeMooiRooiKrant doet met haar jaarlijkse rondje langs de Rooise campings. De afgelopen vier jaar hebben we daar leuke, niet zelden zelfs enthousiaste, reacties op gehad. En voor het redactieteam is het rondje een verademing na de vaak serieuze, zware onderwerpen waarbij sommigen vallen over een woord, halve artikelen willen herschrijven of een Aviertje met sponsors erbij vermeld wil hebben. Ons doel deze keer: Camping De Graspol.

Eenmaal aangekomen op de bestemming, lopen eigenaars Marco en Aurora ons al tegemoet. Of we zin hebben in een kop koffie. Dat doen ze namelijk bij alle bezoekers en daar blijft het niet bij: de gastvrijheid van De Graspol gaat vér, horen we steeds weer van de gasten.. "Soms komen ze hier zo gestrest aan, dat we eerst even de tijd nemen om ze te kalmeren" aldus Marco.

Gastvrijheid
Hun gastvrijheid geldt ook voor dieren. Eten voor vogels, egeltjes, vlinders, en sporen van das en vos zijn er inmiddels ook gevonden. Je ziet de Graspol ieder jaar groeien, figuurlijk en ook letterlijk. Het wordt er steeds knusser en het volgende project staat al op stapel: hoogstamfruitbomen. Het is er weldadig rustig en de vogeltjes worden alleen van tijd tot tijd overstemd door vliegtuigen. Maar ja, eigenlijk waren we gekomen voor de verhalen van de gasten. We stevenen recht af op het wereldberoemde operagebouw van Sydney, Australië. Dat was in ieder geval de inspiratiebron van de ontwerper van de excentrieke kampeerwagen, waarvan er slechts acht op de wereld blijken te bestaan. De naam is niet toevallig: Opera. Ook van binnen is het ontwerp uniek, en technisch blijkt het een zeldzaam vernuftig ding, alles werkt elektrisch en hydraulisch.

Ferrari
De eigenaren, Lia van Grunsven en Henk Strikkers, zitten ervoor te genieten van het dan nog bleke zonnetje. Al tergen de wespen Henk mateloos en af en toe wenst hij ze dingen toe die we maar niet in de krant zetten. Henk is met pensioen en binnenkort ook Lia, nu nog directeur van scholengemeenschap De Meierij. Kinderen hebben ze niet. "Nee, we hebben allebei 41 jaar fulltime gewerkt." De grootste trekpleister in Rooi? "De restaurants. Ook prettig dat die hier wel eens gewisseld worden" vindt Henk. "De vele mooie plekjes, bijvoorbeeld het park bij Henkenshage" vindt Lia. Als het even kan gaat zij daarheen op de fiets, hij met de Ferrari. "Ferrari?" Henk wijst grinnikend op zijn Di Blasio vouw- scootmobiel. Wéér zo'n vernuftig ding, helemaal elektrisch en hydraulisch. Een druk op de knop en in drie seconden past de Italiaan in een boodschappentas. Design en gemak dat je niet verwacht op een natuurcamping.