Wielerwedstrijd Omloop van Schijndel deels op Roois grondgebied

Roois nieuws
Op zondag 9 maart zal in Schijndel de eerste Omloop van Schijndel worden verreden om de Grote Prijs Jozon. Deze wielerwedstrijd zal volgens Belgisch model worden gehouden op een groot parcours rondom Vlagheide.

Dus geen rondjes rond de kerk maar een ronde van maar liefst 6 kilometer. Start en finish van deze ronde is gelegen op industrieterrein Duin II aan de Madame Curieweg ter hoogte van Jozon. Jozon verleent als leverancier van whirlpools, spa's, jacuzzi's, sauna's, hottubs, zonneapparatuur en zwembaden zijn naam aan dit evenement wat georganiseerd wordt door Wielervereniging Schijndel met haar hoofdsponsors Jan van Erp Tegels, Mutsaars Bikes, Output Audio, Video & Lighting, Autodemontage- en bergingsbedrijf Mettler en het recreatiegebied Pitztal in Oostenrijk.

De eerste Omloop van Schijndel kan rekenen op veel belangstelling van de kant van de renners. Er worden in totaal drie wedstrijden verreden. In alle categorieën hebben op dit moment al vele renners zich ingeschreven voor de wedstrijden. De wielerdag wordt geopend door de nieuwelingen, die om 11.00 uur van start gaan voor hun wedstrijd over 54 kilometer (9 rondes). Gijs Pijnappels rijdt in deze categorie een thuiswedstrijd. Daarna is het de beurt aan de junioren, met onder meer plaatselijk favoriet Thomas Koolen aan de start. Zij vertrekken om 12.30 uur en moeten 72 kilometer (12 rondes) afleggen.

De elite/beloften vertrekken om 14.30 uur voor een koers over 120 kilometer (20 rondes). In deze categorie hebben onder meer Tjarco Cuppens, Ike Groen, Maurits Lammertink, Ronald Roos, Jack Vermeulen en Mitchell Huenders zich al ingeschreven. Zij kunnen rekenen op concurrentie van onder meer thuisrijders Marco Brus, Robbie Gevers en eerstejaars belofte Marc Kivits.

Het parcours loopt gedeeltelijk over industrieterrein Duin II en voor een groot gedeelte door het gebied de Vlagheide, het recreatiegebied tussen Schijndel, Sint Oedenrode en Veghel. Het parcours wordt door vlaggenisten zoveel mogelijk vrijgehouden van verkeer. Verkeer wat toch op het parcours moet zijn wordt met de rijrichting van de renners mee gestuurd. Het is ten aller tijde verboden om tegen de rijrichting in te gaan. De aanwijzingen van de vlaggenisten dienen ten aller tijde opgevolgd te worden. Dit niet alleen in naam van de veiligheid van de renners maar ook van de overige verkeersdeelnemers.

In verband met afsluiting van de weg tussen afslag A50 en Eerde wordt eenieder die vanaf de richting Arnhem / Nijmegen / Uden komt naar Schijndel verzocht om de omleidingroute via afslag Sint Oedenrode te volgen om zo naar Schijndel te rijden. Omdat er een grote parkeerplaats is bij Van Aarle Groente en Fruit, tegenover Berco, aan de Van Leeuwenhoekweg, is het raadzaam om via Duin I naar Duin II te rijden en dus niet rechtstreeks naar Duin II.

De toegang tot het evenement is geheel gratis.