Rooise Carine Staals speelt mee in musical Labyrinth

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Stichting Stage Affairs komt met een nieuwe productie op het podium van theater De Blauwe Kei in Veghel. Labyrinth is oorspronkelijk een verhaal van Terry Jones, dat in 1986 door regisseur Jim Henson verfilmd werd. David Bowie en Trevor Jones voorzagen die film van muziek. Het was een boek, toen een film en nu is het tijd voor een musicalversie. Alle originele nummers zijn in het Nederlands herschreven en het is een voorstelling voor jong en oud. De Rooise Carine Staals heeft de eer er meerdere leuke typetjes in te mogen spelen.

De musical gaat over het tienermeisje Sarah, die via haar fantasie de werkelijkheid ontvlucht. Dit heeft verschrikkelijke gevolgen, want haar halfbroertje Tobi wordt ontvoerd door vreemde wezens, de Goblins. Ze krijgt van Goblinkoning Jareth dertien uur de tijd hem terug te halen uit het Goblinkasteel, maar ze moet daarvoor door een labyrint vol krankzinnigheid.

“Ik mag m’n lelijkste gezicht trekken”, lacht Carine. “Eén van de rollen die ik speel, is namelijk een Goblin. In het labyrinth gebeuren dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Het is voor mezelf ook een enge rol want als Goblin houd ik van explosieven. Er zit een veldslag-scene in de show, waarin mijn benen in vuur en vlam komen te staan. Dat wordt erg spannend voor mij, maar als het misgaat, staat er gelukkig een waterbak achter het podium klaar. Ook kruip ik in de rol van Capo (barvrouw). Ik zing dan een solo om Sarah een louche rokerige bar-grot in te lokken!”

De andere twee rollen die Carine speelt, zijn een verknipselaar (iemand waarvan alles netjes moet zijn en dus veel door de Goblins wordt gepest) en een vergetelsteen (iemand die al zo lang ronddoolt, dat het een steen is geworden). “We hebben een geweldig team achter de schermen, want we hebben allemaal dezelfde passie en samen een goede klik. Je kunt echt merken dat iedereen heel gedreven is, zowel de volwassenen als kinderen spelen overtuigend. In zo’n korte tijd hebben we een hechte band opgebouwd. Toch ben ik de enige Rooise actrice die meedoet. Daarom wil ik aan alle Rooienaren vragen te komen kijken om mij te steunen.”
Kaartjes zijn al verkrijgbaar via de theaterkassa van de Blauwe Kei of online via www.blauwekei.nl. De uitvoeringen zijn op dinsdag 27 mei (20.15 uur), donderdag 29 mei (14.30 uur), vrijdag 30 mei (20.15 uur), zaterdag 31 mei (20.15 uur) en zondag 1 juni (14.30 uur).