Afbeelding

Ringbaan wil van hobby beroep maken

Roois nieuws
Steevast staan er meerdere Nederlandse DJ’s in de wereldwijde top tien. Ons land wordt gezien als het Mekka van de dancemuziek. Als paddenstoelen schieten de nieuwe talenten uit de grond. Ook in Sint-Oedenrode loopt jeugd rond met gevoel voor beats, loops, vinyl en pompende computerprogramma’s. Tim Meijer is er één van. Samen met zijn maat Bas Septer treedt hij op onder de naam Ringbaan. Ze draaien al in verschillende clubs in binnen- en buitenland.

Waarom de naam Ringbaan?
“Toen we destijds besloten om samen te werken waren we op zoek naar een naam en deelden we de mening dat de naam pakkend moest zijn en niet overdreven diepzinnig. We woonden toen beiden in een studentenhuis wat gelegen was aan de Ringbaan in Tilburg. Voor onze vrienden was het altijd al een uitvalsbasis en de benaming Ringbaan werd al vaak gebruikt. Toen hebben we besloten om dat als naam te voeren.”

Hoe lang maak je al muziek en hoe ben je er in belandt?
“We zijn afzonderlijk van elkaar aan de slag gegaan met elektronische muziek en nu maken we samen zo'n jaartje muziek. Voor die tijd was ik vooral DJ en Bas meer producer. Aangezien we ongeveer dezelfde smaak delen, hebben we de handen ineen geslagen en dit is het resultaat.”

Wat voor muziek maken jullie?
“We maken hoofdzakelijk Deep House, maar soms vinden we het leuk om een klein beetje uit te wijken naar House.”

Jullie treden soms op in het buitenland. Hoe is dat zo gekomen?
“We hebben inmiddels een aantal nummers uitgebracht op verschillende labels. Onlangs hebben we nog in Kopenhagen gedraaid. De organisator van het feest was een aantal weken voor het desbetreffende feest op een ander feest in Budapest, waar er blijkbaar vier van onze nummers werden gedraaid. Hij vond het tof en besloot ons te boeken voor zijn maandelijkse clubavond.”

Wat is je toekomstbeeld? Wil je verder in de muziek?
“Als het aan ons ligt wordt dit ons werk, maar tegelijkertijd weten we ook dat je realistisch moet blijven. We blijven gewoon hard werken en verwachten niet te veel, dan kan het ook niet tegenvallen. We zijn hier tenslotte aan begonnen vanwege de passie voor muziek en als je daar uiteindelijk je boterham mee kan verdienen is dat alleen maar mooi meegenomen.”

Hoe kijk je aan tegen het muziekaanbod van vandaag de dag?
“Er is tegenwoordig ontzettend veel muziek en dat is een goed iets. Door de enorme diversiteit is het soms misschien lastig om je favoriete muzikale uithoek te vinden maar dat is precies waar een DJ goed van pas komt.”

Souncloud: http://www.soundcloud.com/ringbaan
Facebook: http://www.facebook.com/ringbaannl