KV Nijnsel met hakken over de sloot

Om bovenin te blijven meedraaien, was winst tegen het Limburgse Gazelle 1 een vereiste. Tijdens een vorig treffen, bleken de dames van Gazelle een maatje te groot dus Nijnsel was scherp. Coach Fred van Oekel sprak duidelijke taal, meer druk geven en bovenal scoren.

Nijnsel begon direct met een aantal vliegensvlugge aanvallen, echter miste de bal telkens de korf. Toch viel het eerste doelpunt voor Nijnsel al na drie minuten. Myrna Foolen wist zich van onder de korf te onttrekken aan de speelster van Gazelle en rondde uitstekend af. De verdediging van Nijnsel had het zwaar, want Gazelle was aanvallend enorm snel. Even vreesde Nijnsel voor een tegendoelpunt toen de scheidsrechter een vrije worp toekende, maar deze werd niet benut. Met veel moeite kreeg Nijnsel de bal naar het eigen aanvalsvak, en eenmaal daar scoorde Sanne van Roosmalen op dezelfde wijze als Myrna, 2-0. Pas in de dertiende minuut viel het volgende doelpunt, echter in het voordeel van Gazelle. Nijnsel voelde Gazelles hete adem in de nek. Vanaf dat moment werd het spel van Nijnsel slordiger, wat tot veel balverlies leidde. Een mooie doorloopbal van Nicole de Koning deed het gat nog vergroten, maar de blijdschap bij Nijnsel was van zeer korte duur. Binnen enkele minuten volgde een doelpuntenreeks van Gazelle waardoor Nijnsel vlak voor rust niet langer op voorsprong stond, 3-4.
Met nieuwe aanwijzingen van de coach betrad Nijnsel met opgeheven hoofd het veld. Al snel leverde een verdedigingsfout van Gazelle een strafworp op voor Nijnsel, waarmee Nicole de stand gelijk bracht. Hoewel het aan beide kanten kansen regende, wist geen van de teams te scoren. Pas later in de tweede helft slaagden beide ploegen erin om enkele malen te scoren, 7-7. Met nog maar vijf minuten op de klok was de spanning om te snijden en de angst zat er bij Nijnsel goed in. Tot grote vreugde van Nijnsel viel een doorloopbal van wederom Nicole vlak voor het eindsignaal door het gat van de korf. Daarmee haalde Nijnsel de twee punten op het nippertje binnen. Doelpunten: Nicole de Koning (4x), Myrna Foolen, Sandra Verhagen en Sanne van Roosmalen (1x).