Deze fanatiekelingen spelen iedere week in De Streepen.
Deze fanatiekelingen spelen iedere week in De Streepen.

50 jaar Volleybal Vereniging Eerschot

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vijftig jaar geleden ontstond uit puur sociaal samenzijn in toenmalig nieuwbouwwijk Eerschot "Volleybalvereniging Eerschot". De band die de bewoners toentertijd hadden, zette zich onder andere voort op het sportieve vlak.

Door enkele leden uit de Merodestraat werd bij Kamp ODA, nu Ahrend kantoormeubelen, op de hobbyclub-avonden twee palen in elkaar gelast en een net gekocht. Op het nieuwe sportveld achter basisschool Eerschot kon het toen allemaal beginnen. 's Winters speelden ze in de gymzaal van de basisschool in Eerschot. Later, toen volleybal een echte binnensport werd, is het buurt- en vriendenteam uit Eerschot naar sporthal De Kienenhoef gegaan en inmiddels wordt er al weer geruime tijd in sporthal De Streepen de bal hoog gehouden.

In de vijftig jaar dat de vereniging jong is, heeft het altijd een hecht ledenbestand gekend. Dat blijkt wel uit het feit dat er slechts een verloop is geweest van +/- 50 leden. Het huidige leden aantal is zestien mannen en vrouwen uit heel Rooi. "Twaalf  jaar geleden zijn vijf oud-leden van een recreanten damesteam van VV Rooi naar onze vereniging gekomen. Dat was een uitkomst, want we zaten even in een dip met ons ledenaantal", vertelt  voorzitter Toin Lathouwers. "Bij het volleybalclubje speelt een divers groepje Rooise inwoners wat de kleedkamergesprekken ten goede komt."Wat dat betreft is er niets veranderd. Het 50-jarig jubileum hebben ze, zoals eigenlijk ieder jaar met het afsluiten van een seizoen,  gevierd bij een Rooise vereniging. Deze keer met een avond handboogschieten. Onderlinge competitie blijft belangrijk voor sportieve leden. VV Eerschot speelt iedere donderdag van 20:30 tot 22:00 uur in Sporthal de Steepen en alle leden hebben een competitieverleden.