MHC heren 1 winterkampioen

Roois nieuws
Na de goede serie die Rooi de laatste weken heeft neer kunnen zetten, was het deze week Nuenen die op bezoek kwam in Sint-Oedenrode. Dit was niet de eerste keer dat Rooi dit seizoen tegen Nuenen speelde, Rooi opende er namelijk het seizoen. Deze wedstrijd werd gewonnen door de thuisploeg, maar werd pas beslist in de laatste minuut.

Rooi is gegroeid in de loop van de competitie terwijl Nuenen al heeft af laten weten. Na elf gespeelde wedstrijden staan ze dan ook op de twaalfde plaats. Op papier dus geen moeilijke pot. Toch was het Nuenen dat vroeg de score opende. Caspar kon de eerste twee schoten nog weren, maar de derde poging verdween in de touwen. De gasten begonnen vroeg in de wedstrijd met defensief spel. De wedstrijd was erg rommelig en het scheidsrechtersduo wist het niet goed onder controle te houden. Er viel in deze periode van de wedstrijd ook een gele kaart voor Tom van den Akker voor een fysieke overtreding en daardoor stond Rooi dus vijf minuten met een man minder. Ondanks het ondertal was het Wouter Deelen die na een mooie combinatie de bal met de backhand in de lange hoek sloeg.
Na de rust pakte Rooi het spel goed op. De 2-1 en de 3-1 werden al snel een feit. Martijn van Hemert was de maker van beide doelpunten. Later in de wedstrijd kreeg Rooi nog een strafcorner, Piet van Eijndhoven pushte deze in de goal. De verkozen Man of the Match van deze week was Stijn van Dijck. Rooi gaat de komende twee maanden in de zaal aan de gang om de wintertijd door te brengen.