Fraaie overwinning Rhode op Achates, 1-4

Rhode is de laatste weken goed in vorm, tegen Avanti begon het goed te draaien en ook zondag zette het een prima resultaat neer. Het nog ongeslagen Achates werd thuis op een flinke, kansloze, 1-4 nederlaag getrakteerd.

Beide ploegen begonnen wat afwachtend, maar toch kon Achates in de 9e minuut op voorsprong komen. De spits zocht de achterlijn op en zijn voorzet werd in tweede instantie binnen getikt, 1-0. Dat leek een prima start voor Achates dat graag op de counter speelt en Rhode wilde laten komen. Dat deed Rhode ook en voerde de druk op en kreeg de wedstrijd onder controle. Er kwamen kansen en het was wachten op de doelpunten. De gelijkmaker viel in de 28e minuut. Een voorzet van Paul Smeets werd door Michel Daniëls teruggelegd op de instormende Teun Latijnhouwers die van afstand fraai inschoot, 1-1. Rhode ging goed door en op slag van rust kwam de verdiende voorsprong. De scheidsrechter gaf een voordeelbal na een overtreding en Teun Latijnhouwers ging goed door en schoot de 1-2 in de verre hoek.
Na rust was het duidelijk dat Achates zou gaan aanvallen en dat deed het ook, maar vooralsnog leverde dat nog geen kansen op. Rhode kreeg natuurlijk ruimte doordat Achates op de aanval speelde. In de 71e minuut moest Achatus aan de handrem trekken bij een counter van Rhode, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in. In de 73e minuut werd er uit een fraaie aanval over 3 schijven wel gescoord, maar na lang overleg met de grensrechter werd deze treffer (Isi Merkx) uiteindelijk toch afgekeurd. Daarna was Achates dicht bij een doelpunt, een vrije trap werd tot tweemaal ingeschoten, maar niet nauwkeurig genoeg. Een paar minuten later was er een nieuwe kans voor Achates, een voorzet van links kon nog net door Ronald van Gerwen weggetikt worden voor de aanstromende spits. Toen was het weer de beurt aan Rhode. Simon vd Wetering had nog pech bij een eerste actie, maar in de 84e minuut was het wel raak. Uit een pass van Paul Smeets legde Simon de bal panklaar voor Teun Latijnhouwers die toen eenvoudig zijn hattrick kon maken, 1-3. Daarmee was de koek nog niet op. Joep vd Mortel speelde in de 89e minuut op links een paar tegenstanders uit en leverde een voorzet op maat af op Isi Merkx, die dan toch zijn doelpunt kon meepikken, 1-4. Een fraaie overwinning van Rhode, waarmee de 1e helft van de competitie goed werd afgesloten, uit de laatste 4 wedstrijden werden 10 punten gehaald. Zondag is er een inhaalprogramma, Rhode is vrij, op 2 december wordt aan de returns begonnen. Voor meer informatie zie www.rhode.nl

Uitslagen
RKOSV Achates-Rhode, 1-4; Venraij 2-Rhode 2, 5-3; Rhode 3-ASV 2, 1-1; Rhode 4-Boskant 3, 3-1; Rhode 5-DVG 4, 2-6; Schijndel 7-Rhode 6, 1-2; Rhode 7-Keldonk 4, 3-2; VOW 3-Rhode 9, 5-3; Blauw Geel 19-Rhode 10, 2-1; DVG-Dames, 0-1.