Rhode won met 2-0

Rhode herfstkampioen door zege op DAW

Sint-Oedenrode - Rhode en DAW speelden beiden om te winnen en dat leverde een open en aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek op. Door de zege en de andere uitslagen staat Rhode nu vijf punten los van nummer twee Boekel Sport en is het daardoor de herfstkampioen, een eretitel die overigens verder niets oplevert.

Rhode startte voortvarend en scoorde al in de tweede minuut. Uit een aanval over links gaf Pieter Verbruggen een lage voorzet, die diagonaal bij de tweede paal werd binnengeschoten door Joep van de Mortel. Rhode was in de eerste helft de bovenliggende partij en schiep een aantal goede doelkansen, zo ging een schot van Daan van Dinten net naast, miste Tim Stewart in kansrijke positie de bal en leverde een kopbal van Paul Smeets ook geen treffer op. DAW kon daar slechts een tweetal goede doelpogingen tegenover zetten.

Na de pauze kwam het Schaijkse team furieus uit de startblokken en diverse kansen waren hun deel. De Rooise verdediging gaf echter geen krimp, en scoorde zelfs de 2-0. Pieter Verbruggen ging over links op avontuur en rondde zijn solo in de 16 meter af met een laag geplaatst schot in de verre hoek. Na 53 minuten had Rhode een mooie 2-0 voorsprong te pakken. Een schot van Teun Latijnhouwers in de 67e minuut ging net over de lat en had de wedstrijd al kunnen beslissen.

DAW gaf het niet op en bleef op zoek gaan naar een treffer. De Rhode verdediging stond echter als een huis en als het er echt om spande dan had het soms het geluk aan haar zijde. Zoals in de 82e minuut toen een DAW-speler van dichtbij de bal voor het intikken had, maar de bal over het doel schoot. In de slotfase mocht doelman Paul van Heesch zich nog een paar maal onderscheiden en hield hij met enkele goede reddingen zijn doel schoon. In de 88e minuut met een sublieme reflex, waardoor de bal naast het doel verdween. Vervolgens was er ook nog een goede kans voor Rhode. Een inzet van Kyron Brus werd gepareerd door de doelman en zijn rebound door een verdediger van de doellijn gehaald. Het resultaat is dat Rhode de drie punten op de Neul kon houden; in een wedstrijd die boeide van de eerste tot de laatste minuut. Wederom een goede teamprestatie!

A.s. zondag wordt de eerste helft van de competitie afgesloten en het scenario hiervoor kon niet beter. Rhode gaat op bezoek bij de nummer 2 Boekel Sport dat afgelopen zondag flink aan het doelsaldo werkte en met maar liefst 2-6 won. De wedstrijden tussen Boekel Sport en Rhode zijn altijd spannende en vooral ook sportieve wedstrijden en als Rhode mocht winnen of gelijkspelen gaat het met een ruime voorsprong de winterstop in.