Dames MHC Sint-Oedenrode verslaan Horst

Afgelopen zondag speelde Rooi dames 1 thuis tegen het Limburgse Horst, dat onderaan in het klassement meedraait. De wedstrijd begon goed met meerdere mooie aanvallen aan Rooise zijde. De bal was vrijwel alleen maar bij het doel van Horst te vinden. Tot frustratie van de Rooise dames helaas zonder resultaat.

Gelukkig lieten zij zich hierdoor niet opjagen en bleef het spel tactisch in orde. De gaten in de verdediging van Horst werden goed gevonden en meer en meer kansen volgden. Toen Hilde Sijbers met een mooie forehand slag eindelijk een kans benutte, was de opluchting groot. Maar met de ruststand van 1-0 was Rooi nog niet veilig en evenmin tevreden. De tweede helft zwakte het spel wat af. Nog steeds waren de kansen voornamelijk voor Rooi, maar Horst kwam meer aan het spel te pas dan in de eerste helft. Gelukkig wist Annelous Oerbekke een van de kansen te benutten en zette zij de stand daarmee op 2-0, wat meteen ook de einduitslag was. Ook al had Rooi misschien liever een hogere uitslag gezien, de 3 punten waren netjes binnen! Volgende week reizen de dames af naar het zuiden, waar de uitwedstrijd tegen Maastricht op het programma staat.