Oppermachtig Nijnsel zet goede reeks voort

Roois nieuws
Nijnsel boekte na een moeizame start de afgelopen weken een aantal spraakmakende overwinningen. Vorige week zondag resulteerde dit in een opmerkelijke 1-3 overwinning op de sterke nummer 2, Ravenstein, en hielp dorpsgenoot Ollandia hiermee zelfs aan de periodetitel. Over broederliefde gesproken. Afgelopen zondag werden op sportpark Den Eimert de degens gekruist met het voor Nijnsel onbekende OVC’63 uit Oijen, rode lantaarndrager en tevens de eerste wedstrijd uit de nieuwe periode.

Het regende pijpenstelen en dat was bepaald niet in het voordeel van de thuisploeg die graag het snelheidswapen wilde inzetten tegen een tegenstander die met graagte rond de zestien opereerde. Na vijf minuten deelden de bezoekers de eerste speldenprik uit, niet veel later gevolgd door een 100% kans van Leon Peters die alleen voor de Oijense keeper verscheen maar het ook daar bij liet. In de 20e minuut, terwijl de regen nog steeds gestaag neerdaalde, een goede voorzet van Paul van der Rijt die Toby Verhoeven op het natte veld met een droge schuiver honoreerde. Verder een voortdurend veldoverwicht van de geelblauwen dat echter niet in een hogere voorsprong resulteerde. Het tweede wapenfeit van de bezoekers resulteerde net voor rust in een penalty. Mark van Berlo kreeg de bal tegen zijn arm en dat betekende de gelijkmaker. Geheel tegen de verhouding in maar de blauwwitte bezoekers maalden daar niet om.
Na de thee een mega veldoverwicht van de thuisploeg. Tientallen aanvallen rolden op het doel van de bezoekers af, maar onzorgvuldigheid in combinatie met pech hield de 1-1 lange tijd op het scorebord. In de 50e minuut bijvoorbeeld een ferme kopbal van Harold van de Laar die de uitstekende keeper die steeds meer in de wedstrijd groeide op onnavolgbare wijze uit zijn doel ranselde. Omdat het in de kantine ‘Deutsche Mittag’ was werd een buiteling van Paul van der Rijt door de scheidsrechter beoordeeld als een Schwalbe. Zowel in de 62e als de 63e minuut wisten de Nijnselse voorwaartsen de lat te teisteren. De doellijn moet echter worden gepasseerd voordat de leidsman naar het midden wijst. Eindelijk, de klok gaf inmiddels de 79e minuut aan, leidde de zoveelste knappe aanval tot de bevrijdende 2-1 toen Lars van Zutphen een puike voorzet van Koen Berkvens verzilverde, tussen de paal en de keeper. Drie minuten later eenzelfde soort voorzet van Leon Peters die goed doorliep en dat betekende de 3-1, tevens het tweede doelpunt van Toby Verhoeven. Twee minuten later een publiekswissel voor de leeg gestreden Paul van der Rijt. Vanwege het feest van Allerzielen bleef het bij behorende applaus echter achterwege.
In de laatste minuut een verscholen schot van de in de 66e minuut ingevallen Rob Witlox dat via een tegenstander in het vijandelijke doel caramboleerde en aan alle onzekerheid een einde maakte. Een zwaarbevochten maar dik verdiende overwinning. Aanstaande zondag opnieuw een thuisduel voor Nijnsel wanneer Ulysses uit Megen op bezoek komt. Nijnsel sluipt langzaam maar zeker naar de subtop waar het ook thuis hoort. Het team heeft zijn draai gevonden en is vastbesloten om mee te doen om de prijzen.