Afbeelding

Aankomend weekend strijden Rooise Ruiters en Ponyruiters om clubtitel

Roois nieuws Sport
Een week na de Brabantse Kampioenschappen is het rustiger wat betreft de wedstrijden. Toch zijn een aantal fanatieke clubleden gestart op een tweetal wedstrijden. Dit heeft weer tot mooie resultaten geleid bij de dressuur amazones. Komend weekend is het weer tijd voor de jaarlijkse clubkampioenschappen.

In Liempde bij de manege de Rekkendonken werd er een dressuurwedstrijd verreden. Myrthe Evers met Oh la la en Annelieke Stoop met Amira Lazize waren hier elkaars concurrenten. Ze reden beide in dezelfde rubriek, klasse M1 in handicap met de klasse M2. Myrthe Evers wist de jury te overtuigen en dit leverde met twee proeven, twee mooie 1ste plaatsen op. Annelieke Stoop eindigde beide keren met haar paard Amira Lazize, net achter Myrthe, op een tweede plaats.
Fanatiek als Myrthe is, startte zij ook samen met haar paard Oh la la op de dressuurwedstrijd in Uden. Ook hier voor hen een oranje lint en een 1ste plaats in de klasse M2.

Om het outdoor seizoen af te sluiten, zullen komend weekend bij de Rooise Ruiters en Ponyruiters de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats vinden. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waar er zal worden gestreden om het clubtitel voor de sectie pony’s en paarden. Dit zal gaan tussen onze eigen leden. De disciplines springen, dressuur en behendigheid komen hierbij aan bod. Dit evenement wordt georganiseerd om het clubgevoel en de samenhorigheid van de vereniging in stand te houden. Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij manege de Pijnhorst.