Afbeelding

Zaterdag derde editie Rooise Kwis

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het gaat zaterdagavond weer een grote gezellige chaos worden in 158 Rooise huiskamers. Vele Rooienaren zijn zich al weken aan het voorbereiden op 'De Rooise Kwis'. Welke vragen, onderwerpen en opdrachten er dit jaar aan bod komen houdt de organisatie uiteraard strikt geheim. Het enige dat zij prijs willen geven is dat de opzet nauwelijks veranderd is en er uiteraard weer veel vragen over Rooi zullen gaan.

Met 158 deelnemende teams zal zaterdag bijna iedereen in Sint-Oedenrode wel op de één of andere manier betrokken zijn bij dit evenement. Is het niet als deelnemer, dan wellicht indirect als hulplijn voor één van de teams. Beide voorgaande edities van 'De Rooise Kwis' werden gewonnen door het team 'Rooische Zwets'. De concurrentie zal dus extra gemotiveerd zijn om hun "hattrick" te voorkomen.

Categorieën
"Natuurlijk! Rooi", "Ik kom uit Broabant", "Da war toen", "Bij ons in ut dorp", "Kenne Kanne Kunne", "Speule", "Witte nog?" en "Un hil gepuzzel" zijn de categorieën die al bekend gemaakt waren. De laatste vier categorieën die de organisatie bekend kan maken zijn "Un end kèurè", "Mi de muziek mee", "Van alles wa" en natuurlijk de "Geheime expeditie". Hiermee zijn alle categorieën bekend!

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week