Afbeelding

De Rooise talenten van Brabant United

Algemeen

De Regionale Jeugdopleiding (RJO) Brabant United is de nieuwe (opgericht 2014-2015) ambitieuze jeugdopleiding opgericht door de Brabantse Betaald Voetbal Organisaties FC Den Bosch en RKC Waalwijk. Beide clubs hebben hun krachten gebundeld om hun ambitie - een jeugdopleiding van topniveau, die toonaangevend is in Nederland en daarbuiten - werkelijkheid te laten worden. De opleiding herbergt enkele Rooise jongeren.

Brabant United ziet de huidige jeugdopleiding als een opleiding tot profvoetballer, die spelers opleidt van pupil tot prof (eerste elftal betaald voetbal, bij voorkeur bij FC Den Bosch of RKC Waalwijk). De term 'opleiding tot profvoetballer' betekent dat Brabant United een goed onderbouwd en samenhangend programma van trainingen, wedstrijden, studie- en medische begeleiding aanbiedt aan jonge voetballers met een talent voor voetbal. De opleiding tot profvoetballer is een parttime opleiding, die men volgt naast het dagonderwijs op reguliere scholen van het basis- voortgezet, beroeps- en hoger onderwijs. Brabant United werkt samen met diverse onderwijsinstellingen, zodat studie en topsport optimaal kunnen worden gecombineerd.

Dat er in Sint-Oedenrode talenten zijn blijkt wel. De eerder geïnterviewde Jelle de Louw, die bij Brabant United onder 19 speelt en bij het eerste van FC Den Bosch aansluit, is niet de enige. Rooi kent nog twee jonge talenten: Jarno van de Meerakker uit de onder 14 en Roel van Zutphen uit de onder 11.

Beide heren konden niet wachten om te gaan voetballen en zijn al sinds hun vijfde jaar actief met voetbal bezig. Beiden begonnen hun loopbaan bij VV Rhode waar zij hun talenten ontwikkelden en daarna zijn zij opgevangen door de profclubs. "De overstap was wel wat wennen, aangezien het niveau een stuk hoger ligt en er meer druk op stond", vertellen de twee. Al met al beviel het hen wel en ze konden de druk goed aan.

Lees morgen verder in DeMooiRooiKrant