Weer vier inbraken in wijk Heikant

Roois nieuws 112 berichten
De Rooise wijk Heikant werd afgelopen week opnieuw opgeschrikt door enkele inbraken. In de Beelstraat werd maar liefst vier keer ingebroken. De wijk wordt dit jaar geteisterd door veel inbraken, vooral in het eerste half jaar. Aan Buurtpreventie denkt de buurtvereniging echter nog niet.

Een buurtbewoner vroeg via Twitter of de politie in dit geval machteloos is. Ook voor de krant wilde de betreffende persoon reageren. “Dit jaar zijn er al veel inbraken geweest, zoals in de Breestraat en de Piersonstraat. Ik merk dat mensen ongerust zijn en dan met name de kinderen. Je kunt het voor hen niet verzwijgen, ze vertellen het in de klas en dat maakt ze onrustig.” Wijkagent Anita van Erp begrijpt de onrust volkomen maar beweert niet machteloos te zijn. Van Erp: “We zitten er bovenop. Na een inbraak volgt er altijd een technisch onderzoek en een buurtonderzoek. Sommige mensen zeggen dat het dan te laat is, maar we maken ze vooral ook bewust. We geven tips hoe de buurtbewoners een inbraak kunnen voorkomen. Daarnaast surveilleren we veel, maar we weten natuurlijk nooit wanneer ze toeslaan. Daarom pakken we zo nu en dan de invalswegen om te kijken wie er in en uit rijden.”

In de wijk Rooise Zoom loopt al bijna twee jaar een buurtpreventieproject. Oplettende burgers waarschuwen dan een buurtcoördinator wanneer ze iets verdachts zien. Volgens Van Erp zou dat ook iets kunnen zijn voor de Heikant. “Maar dan moet je wel inwoners hebben die er 100% voor willen gaan. Volgens mij zijn ze daar in de Heikant nog niet mee bezig.” Na aanvraag bij het bestuur van de buurtvereniging blijkt dat te kloppen. “Daar hebben we nog niet bij stil gestaan, maar ik zag het op de mail voorbij komen, dus misschien hebben we het er de eerstvolgende vergadering over”, aldus een bestuurslid.