Brandweer Brabant-Noord sluit aan bij herdenking Nationaal Brandweermonument

Roois nieuws Brandweer / Sint-Oedenrode
Het Nationaal Brandweermonument dat met de eerste herdenkingsceremonie op 16 juni 2012 officieel in gebruik wordt genomen, is een waardige nationale gedenkplaats voor de brandweer. Jeroen Doorenweerd, de kunstenaar die het monument ontwierp en maakte, heeft bij het monument een installatie gebouwd waarmee het Ereteken kan worden gemaakt. Dit Ereteken wordt gevormd door twee waterstralen uit brandweerspuiten die elkaar op 10 meter hoogte treffen en daarmee een ereboog vormen. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie zet tijdens de ceremonie het Ereteken in werking voor de brandweerlieden die tijdens hun werk het leven hebben verloren.

Brandweer Brabant-Noord sluit net als veel andere korpsen in Nederland aan bij de herdenking. Op veel kazernes wordt deze dag om 14.30 uur eveneens een Ereteken gemaakt. Op deze wijze willen de vele brandweermannen en –vrouwen in Brabant-Noord hun verbondenheid tonen met de omgekomen collega’s. De deelnemende posten zijn: Boekel, Boxtel, Cromvoirt, Cuijk, Drunen (Raadhuisplein), Grave, Haaren, Heesch, Heeswijk-Dinther, Helvoirt, Heusden, Rosmalen, Schijndel,
's-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode (omgeving CC t Spectrum), Uden, Veghel,  Vught en Zeeland. De posten zullen het Ereteken maken bij hun kazerne. (Als er een afwijkende locatie is staat dat tussen haakjes achter de postnaam)