Peter R. de Vries besteedt aandacht aan onderzoek stenengooiers

Roois nieuws 112 berichten
Peter R. de Vries wijdt zijn uitzending van aanstaande zondag volledig aan het onderzoek naar de stenengooiers van Politie Brabant Zuid-Oost. Het is zondag precies vijf jaar geleden dat een 72-jarige vrouw uit Aarle-Rixtel bij één van de stenengooierincidenten om het leven kwam. Dit gebeurde nadat onbekenden vanuit een rijdende auto een steen door de voorruit van de auto van haar en haar man hadden gegooid. In diezelfde nacht bleken nog stenen tegen twee andere auto's te zijn gegooid. Zo was er een incident tussen Sint-Oedenrode en Son en Breugel waarbij een vrouw uit Sint-Oedenrode gewond raakte. Tijdens het onderzoek zijn nog drie vergelijkbare incidenten, die een maand eerder dat jaar plaatsvonden, aan het licht gekomen.

Incidenten april 2007
De echtgenoot van de overleden vrouw kwam op 29 april 2007 bij het incident op de Sonseweg in Best bekneld te zitten in het voertuig. Hij raakte zwaar gewond en liep blijvend letsel op. Ook werd die avond op de Sonseweg in Nijnsel een steen door de voorruit van de auto van een automobiliste uit Sint Oedenrode gegooid. De vrouw raakte hierdoor gewond aan haar schouder en kreeg diverse glassplinters in haar lichaam. Diezelfde avond werd op de Eindhovenseweg in Son een steen tegen de rijdende auto van een vrouw uit Son en Breugel gegooid. Haar auto raakte beschadigd aan de voorzijde en op het wegdek werd een steen teruggevonden. De vrouw liep geen verwondingen op.

Incidenten maart 2007
In 2007 heeft het rechercheteam ook drie andere incidenten, waarbij met stenen in de richting van auto's is gegooid, betrokken bij het onderzoek. Deze vonden plaats op 25 maart in de omgeving van Breugel, Nuenen en Stiphout. Gezien de tijdstippen, locaties en de manier waarop het een en ander is gebeurd, werden raakvlakken gezien en is besloten deze zaken mee te nemen.

Onderzoek
De recherche heeft zich in de afgelopen jaren op diverse onderzoeksrichtingen geconcentreerd. In 2009 heeft het onderzoek zich onder meer gericht op enkele woonwagenbewoners uit Son. Dit heeft geleid tot twee aanhoudingen, maar niet tot een oplossing van de zaak. Het team beschikt over veiliggesteld DNA-materiaal. In de loop van de jaren zijn de mogelijkheden op het gebied van DNA-onderzoek sterk verbeterd. De destijds veiliggestelde sporen worden met de huidige technieken dan ook aan een hernieuwd onderzoek onderworpen. De in 2007 door het Openbaar Ministerie uitgeloofde beloning van 15.000 euro is nog steeds beschikbaar. Het onderzoek is nooit afgesloten door de politie. Politie Brabant Zuid-Oost heeft op dit moment opnieuw een rechercheteam op de zaak gezet, bestaande uit 12 rechercheurs.

Uitzending
De uitzending van Peter R. de Vries is op zondag 29 april om 21.30 uur te zien op SBS6. Het item is in nauwe samenwerking met het Openbaar Ministerie, de politie en de nabestaanden van de 72-jarige overleden vrouw uit Aarle-Rixtel tot stand gekomen.

Nieuwe informatie over de stenengooierincidenten blijft uitermate belangrijk voor het onderzoek. In de uitzending van Peter R. de Vries wordt dan ook nog een keer benadrukt dat de politie in contact wil komen met mensen die weten wie deze feiten gepleegd zou(den) hebben of andere aanwijzingen hebben die kunnen bijdragen tot de oplossing van deze zaak. In het bijzonder wil het team in contact komen met een meisje of vrouw. Zij zou op de bewuste avond direct na het incident op de Sonseweg in Best tegen anderen hebben geroepen "Dit kunnen we niet maken, we moeten terug." De politie wil graag met haar in contact komen en/of met mensen die weten wij zij is. De politie is voor informatie over deze zaak bereikbaar op 040-2335665.