Afbeelding

Cyberpesten is geen onschuldig kinderspel

Algemeen

Sint-Oedenrode - Bijna alles verandert met de tijd. Maar er zijn ook dingen die niet veranderen, maar die wel een ander vorm krijgen. Pesten is er zo één: vroeger werd er met proppen gegooid, tegenwoordig zijn de social media de digitale proppen. Dat inspireerde Rooienaren Emile Kalmann, Pauline Verstraten en Hans van den Wijngaard om een korte film over dit onderwerp te maken.

"Het is alweer vijf jaar geleden dat we de film 'Bezopen' over alcoholmisbruik door jongeren maakten", vertelt Emile. "Pauline en ik vonden daarom dat het tijd was om maar eens een nieuw maatschappelijk onderwerp onder de aandacht te brengen. Zo was ook snel de weg naar Hans gevonden, de initiatiefnemer van 'Bezopen'".

Net als bij 'Bezopen', verleent ook Welzijn de Meierij weer haar medewerking aan deze film . Jack Elbers, de Rooise jongerenwerker, was meteen enthousiast. Hij gebruikte zijn contacten naar organisaties zoals maatschappelijk werk en het Centrum voor Jeugd en Gezin om realistische scènes te schrijven. Bovendien legde Jack lijntjes uit naar de jongeren van Honk 1224, die samen met jongeren van het Roois Theater in de film een rol spelen.

Afgelopen zaterdag vonden de eerste opnamen plaats. Wanneer de film in première gaat is, net zoals de titel van de film, nog niet bekend.