Beach Soccer Rooi vol ambities

Roois nieuws Sport
De eerste lentedagen zijn inmiddels een feit, wat de organisatoren van Beach Soccer Rooi betreft mag dit weer wel aanhouden tot en met het Pinksterweekend. Dan vindt namelijk alweer voor de 7e keer het Rooise Beach Soccer evenement plaats. Het weer hebben zij niet in de hand, maar al het overige wordt vooraf strak geregisseerd. De organisatie van Beach Soccer Rooi is vol ambities om dit jaar weer een fantastisch evenement neer te zetten.

Na een afwezigheid van 2 jaar vond vorig jaar voor de 6e keer Beach Soccer Rooi plaats, een nieuwe locatie, een vernieuwde organisatie en een grootsere opzet leverden een prachtig evenement op. De organisatie van Beach Soccer Rooi blijft echter kritisch en ziet volop mogelijkheden om dit jaar nog een beter evenement neer te zetten.
3 dagen Beach Soccer

Tijdens het pinksterweekend van zaterdag 26 tot en met maandag 28 mei zal het evenemententerrein in de Neul in het teken staan van Beach Soccer Rooi. Op zaterdag komen 20 jeugdteams in actie, op zondag en maandag is het de beurt aan de 8 damesteams en 24 herenteams.
Naast het Beach Soccer Toernooi worden er diverse nevenactiviteiten georganiseerd en is er op zondagavond een “Beachparty”. Het pinksterweekend belooft dus weer een overvol weekend vol sport, spel en gezelligheid te worden.

Jeugdtoernooi
Een van de belangrijkste vernieuwingen dit jaar is het jeugdtoernooi. Op zaterdag 26 mei zal de Rooise jeugd de kans krijgen om de eerste Roois kampioen Beach Soccer te worden en zichzelf daarmee te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap in Scheveningen. Er zijn 2 leeftijdscategorieën; B-junioren en C-junioren. Een lang gekoesterde wens van de organisatie om het evenement ook open te stellen aan de Rooise jeugd gaat hiermee in vervulling. Inschrijven voor het jeugdtoernooi is inmiddels mogelijk via de website van Beach Soccer Rooi www.beachsoccerrooi.nl

Samenwerking KNVB
Om de ambities van Beach Soccer Rooi waar te maken hebben zij flink geïnvesteerd in samenwerkingen. Vorig jaar werd voor het eerst samengewerkt met voetbalvereniging Rhode en Beach Soccer Nijnsel. Dit jaar worden deze samenwerkingen nog verder geïntensiveerd en uitgebreid. Zo is het succes van Beach Soccer Rooi ook de KNVB niet ontgaan, dit heeft geresulteerd in een samenwerking tussen Beach Soccer Rooi en de KNVB. De KNVB zal Beach Soccer Rooi ondersteunen in de organisatie en communicatie en voorzien van materialen.

Beach Soccer Nijnsel
Het eredivisie-team van Beach Soccer Nijnsel heeft vorig jaar voor het eerst een thuiswedstrijd gespeeld op Rooise bodem, met de toeschouwers 3 rijen dik langs het veld werd deze wedstrijd één van de hoogtepunten van Beach Soccer Rooi. Samen met Beach Soccer Nijnsel worden daarom momenteel plannen gesmeed om tijdens het weekend 2 wedstrijden te spelen in het kader van de KNVB Eredivisie Beach Soccer.

Van en voor Rooi
De grote kracht van Beach Soccer Rooi is, volgens mede-organisator Robert Barclay, dat het een 100% Roois evenement is; het deelnemersveld, bezoekers en sponsors zijn allemaal Rooienaren en dit zorgt automatisch voor een prettige, sportieve en gezellige sfeer. “Vele teams en sponsors zijn al vanaf het eerste Beach Soccer evenement in 2004 aan het evenement verbonden, dit is een positief signaal en teken dat Beach Soccer Rooi gewaardeerd wordt”, aldus Robert. De organisatie heeft voor deze 7e editie van Beach Soccer Rooi echter nog voldoende ambities en ideeën om er dit jaar een nog beter evenement van te maken. Wil je op de hoogte blijven van Beach Soccer Rooi of wil je met een team deelnemen? Via deze krant, de website www.beachsoccerrooi.nl , hun facebook-pagina of twitter-account @beachsoccerrooi blijf je van alle voorbereidingen op de hoogte.