Sleuteloverdracht in teken van verrassingen

Roois nieuws MooiPapgat.nl St.Oedenrode
Blaosmuziek van Ge Reinders is een speciaal nummer voor Papgat. Het maakt veel gevoelens los. Om degene te herdenken die er niet meer zijn, werd bij aanvang van de Sleuteloverdracht op zaterdagmiddag in het gemeentehuis deze plaat gedraaid. Net als bij het aansteken van de kaars, een paar uur eerder, leefde ook nu iedereen mee. Het was muisstil in de zaal. Een intens en mooi begin van de feestelijke middag. Daarna werd overgegaan tot de sleuteloverdracht. De grote en de kleine prins kregen de sleutel. Het carnavalsfeest in Papgat kon beginnen!

Prinsen krijgen sleutel
Wethouder Jeanne Hendriks richtte het woord aan de jeugdraad, die als eerste het podium mocht betreden. Ze wenste prins Kevin, adjudant Lars, de nar en de rest van de raad van elf veel plezier en succes. Behalve de sleutel ontving prins Kevin een grote zak chocotofs. Die kon hij delen met zijn carnavalsvrienden. Daarna nam hij zelf het woord en dat deed hij met verve. Hij had geen last van plankenkoorts. Integendeel, hij gaf de burgemeester op een grappige manier onder uit de zak en liet zien een echte prins te zijn.

Later in de middag was het tijd voor de burgemeester om zijn macht over te dragen aan prins Frans Pap dn derde en adjudant Hans. Vol vertouwen gaf hij de sleutel met als enige vereiste dat de prins Papgat goed zou besturen de komende dagen. In zijn woorden beloofde Frans dat, maar niet voor dat hij enkele eisen op tafel legde voor burgervader Maas. Ook hield hij nog even een promotiepraatje voor zijn thuisdorp Nijnsel, dat zeker niet onderdoet voor grote buurman Rooi.

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant

Kijk hier voor de foto's >>>
Ze zullen zo snel mogelijk op onze site verschijnen!