Egelantier wint Dansmariekes festijn

Roois nieuws MooiPapgat.nl St.Oedenrode
Nadat we als organiserende vereniging, zijnde cc de Lèpkes op donderdagavond de feestzaal in de Vriendschap in orde gemaakt hadden, kon de carnaval op vrijdagavond losbarsten.Ook dit jaar hadden we weer een aantal spektaculaire optredens.

De prachtig versierde zaal zat vol met mensen die er zin in hadden. Jong en oud wilde hun favorieten weer zien schitteren. De deelnemers hadden allen een grote groep fans meegebracht dus het beloofde een mooie avond te worden.

De Bobliners van de Lèpkes openden de avond. Nadat ze via een goed ingestudeerde opkomst dans het podium hadden betreden lieten ze een prachtige nieuwe dans zien met vele moeilijke overgangen. Ook de bruid die a.s. dinsdag tijdens het 1001 nacht huwelijk in de onecht zal worden verbonden deed mee.

De sfeer zat er al meteen goed in. Nu waren de Plekkers aan de beurt. Zij hadden wederom gekozen voor een mooie dans die qua choreografie zeer goed in elkaar zat. De 13 danseressen bewogen zeer charmant over het podium, wat zowaar bijna te klein was. Een mooi optreden. Prins Frans en Heer Adjudant Hans werden door de kapel van 't Skrothupke binnen geblazen met heel hun gevolg erachteraan. De zaal zat nu bomvol en de sfeer werd alsmaar beter.

De Heikneuters zagen er in hun nieuwe outfit heel mooi uit en lieten ook deze keer weer een hele mooie dans zien. Heer adjudant Hans, lid van de Heikneuters, stond vol trots te kijken en ook zijn vrouw Esther deed mee. Kortom een schitterend optreden en zoals Hans zei, “Ut kon nie skonder.”

Nu was de Egelantier aan de beurt en zij kwamen hun titel verdedigen. In een prachtig outfit, waar weer de nodige meters stof in zaten, lieten ze wederom een mooie dans zien. Vol enthousiasme denderden ze over de stevige dansvloer. Prins Frans was niet te houden, ging helemaal uit zijn dak en ook zijn vrouw Dorien had een groot aandeel in deze goed opgebouwde dans.

Nu hadden we nog een verrassingsact uit Olland. De prins van vorig jaar, Mari, had beloofd om mee te doen en hij zou een skôn dansmarieke meebrengen. Nou, Erika mocht er zijn. In een compleet dansmariekesoutfit met een uitdagend kanten onderbroekje dansten ze de sterren van de hemel.

Het publiek ging uit zijn dak. Voor de jury, bestaande uit leden van de Heeren Adjudant, wederom de zeer moeilijke taak om een winnaar aan te wijzen. De Egelantier ging aan de haal met de felbegeerde wisseltrofee. Proficiat!

Namens CC de Lèpkes en de Vriendschap iedereen bedankt voor een hele gezellige avond.