Nijnsel moet de vlag strijken tegen sterker EVVC

In de thuiswedstrijd kreeg Nijnsel destijds alle hoeken van het veld te zien. Dit scenario wilden de geelblauwen graag voorkomen terwijl de gastheren hun koppositie natuurlijk niet op de tocht wilden stellen. Beide partijen werden ‘tevreden gesteld’. Nijnsel kon het redelijk bijbenen en EVVC gaat met FC Schadewijk bepalen wie straks de kampioensvlag gaat hijsen.

In de derde minuut legde de man in het zwart de bal al op de stip. Een ideaal moment voor de thuisclub om een snelle voorsprong te bewerkstelligen maar de Nijnselse keeper Patrick van Osch vond zo’n snelle achterstand maar niks en redde bekwaam. Hiermee hadden de gastheren kun kruit echter niet verschoten en geduldig ging men op zoek naar de openingstreffer. Die viel na een kwartier. Een stevig kwartier later wisten de gastheren de score te verdubbelen; 2-0. Met deze stand werd ook de kleedkamer opgezocht.

Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. EVVC borduurde rustig verder richting de Nijnselse goal, die overigens nu aan de andere kant stond, en opnieuw vond men twee gaatjes. Het tot op dat moment vrij tamme Nijnsel liet later in de tweede helft toch eindelijk zijn spierballen wat meer rollen wat resulteerde in een meer draaglijke score van 4-1. Lars van Zutphen was hiervoor verantwoordelijk. Hij deed het al vaker de laatste weken. Zonder bovenmatige inspanningen brachten de Vinkelaren de marge opnieuw op vier doelpunten wat het spelbeeld geen geweld aandeed. Tien minuten voor tijd opnieuw een dreiging van de Nijnselse voorwaartsen die in de persoon van Nick Dortmans de eindstand op het scorebord brachten; 5-2. Verder liet EVVC het niet komen en de spreekwoordelijke Nijnselse eer was gered. Een draaglijke nederlaag die perspectief biedt tegen tegenstanders van een minder allooi dan EVVC. Of dit optimisme wordt bewaarheid ligt in de toekomst verborgen want de volgende (thuis)wedstrijd tegen het Ossche Cito speelt zich af op…… zondag 4 maart 2012!