Odendael haalt de (kerst)markt naar binnen

Roois nieuws Evenementen / Sint-Oedenrode
Tijdens de Kerst komen mensen bij elkaar en hebben ze het fijn. Niet alleen thuis wordt het gezellig gemaakt. Veel liefhebbers trekken eropuit. Naar leuke horecagelegenheden of markten. Een goede tip voor de maand december is de kerstmarkt van Odendael. Deze vindt plaats op dinsdagavond 13 december van 20.00 tot 22.00 uur.

Meer dan twintig kramen zullen opgesteld staan in de grote zaal ‘ de Ontmoeting’ en in de ruimte van de receptie, tot aan de splitsing van de twee grote gangen. “In dat opzicht zijn we gegroeid. Vorig jaar was het echt super druk en werd de grote zaal eigenlijk te klein”, aldus activiteitenbegeleider Daniëlle Coolen, die het evenement samen met collega Debbie Boeren organiseert. Ze heeft er nu al zin in. “Het wordt een heel gezellige avond die voor iedereen toegankelijk is, dus niet alleen voor bewoners. Het oorspronkelijke idee om dit te organiseren, is het binnenhalen van de markt. Veel ouderen kunnen er namelijk niet altijd naar toe.”

De kraampjes zullen bemand worden door verschillende ondernemers uit Sint-Oedenrode en enkele hobbyisten. Zij etaleren sieraden, kerstkaarten en andere kerstdecoraties. Daniëlle: “De aankleding wordt heel speciaal en ook komt er een hele bijzondere Kerstman op bezoek. Gitaarclub Antonio uit Nijnsel zal voor de muziek zorgen.” Behalve vermaak en mooie producten, krijgen de gasten ook de kans om te proeven van allerlei lekkere hapjes. Heerlijke warme chocomel en kerstbrood passen perfect bij de kerstsfeer die wordt gecreëerd.

Op 29 december is er ook weer een winterkinderkermis. Net als de kerstmarkt een evenement dat voor de tweede keer wordt gehouden. Allebei was het een groot succes. De kans is groot dat dat dit jaar ook weer het geval is. De winterkinderkermis is van 11.00 tot 16.00 uur met leuke attracties en lekkernijen voor kinderen tot acht jaar.