Skimmers actief in Rooi

Roois nieuws 112 berichten
Het kopiëren van bankpassen door plaatsing van afleesapparatuur op betaal- en geldautomaten neemt weer toe. De reden hiervoor is dat de skimmers nog willen profiteren van deze manier van frauderen voordat de minder skimgevoelige chip wordt ingevoerd. Ook in Sint Oedenrode zijn de afgelopen week ondernemers slachtoffer geworden van skimmer criminelen.

Wat kunt u zelf doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt?

Laat door de bank een limiet op uw rekening zetten, zodat uw pas automatisch blokkeert als er meer dan het toegestane bedrag wordt opgenomen. Controleer met grote regelmaat uw rekening, ook veel kleine bedragen kunnen oplopen tot een grote schadepost.

Sommige nepfrontjes verlopen stroever dan normaal, en ook als men uw pas zogenaamd een keer uitspuugt, is het raadzaam om op een andere manier te betalen en contact op te nemen met uw bank.

Ben er ook op bedacht dat niemand te dichtbij staat als u wilt pinnen. Blokkeer het zicht op de toetsen. Ook kunt u met uw hand het zicht van een eventuele camera belemmeren.

Het is verstandiger om, wanneer u geld wilt pinnen, dit bij de bank binnen te doen in plaats van buiten. In ons land zijn alle pinautomaten voorzien van een veilige invoermond of sleuf.
Men krijgt vooraf te zien op het scherm hoe de pinautomaat eruit hoort te zien. Wanneer dit afwijkt, is het niet verstandig om met de transacties door te gaan.

De skimmers van dit moment hebben een gemakkelijke manier ontdekt om aan uw pincode en gegevens te komen. Hun technieken zijn veelal bekend, maar het is altijd mogelijk dat ze weer een nieuwe manier hebben ontwikkeld. Het is daarom raadzaam om regelmatig uw betalingsverkeer te controleren en wees alert bij het pinnen!