Jubileumconcert door ensemble Severijn

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Bij gelegenheid van het 2e lustrum van de stichting Smitsorgel H. Martinuskerk (centrum) Sint-Oedenrode vindt a.s. zondag naast de presentatie van de Lustrum-CD van het Smitsorgel tevens een middagconcert plaats. Het monumentale orgel (1839) wordt deze zondagmiddag bespeeld door Tineke Steenbrink. Zij wordt begeleid op viool door haar tweelingzus Judith. Beiden zijn internationaal bekend onder de naam Severijn. De naam Severijn is een ode aan de 17de eeuwse instrumentenbouwer André Séverin, die de Duitse en Franse stijl en smaak in zijn instrumenten liet versmelten.

Het ensemble Severijn nam de CD op van het Smitsorgel. De muziek tijdens het concert is van Böhm, Händel, Biber, Muffat en Alkema.

De ontvangst a.s. zondag in de H. Martinuskerk aan het Kerkplein in Sint-Oedenrode is vanaf 14.30 uur Het concert begint om 15.00 uur. Het is gratis toegankelijk.

Uitgebreidere informatie over het programma van dit concert vindt u ook op de website: http://www.sintmartinusparochie.nl/smitsorgel/concert201111.shtml