de deelnemers van 2015
de deelnemers van 2015

Wie wordt voorleeskampioen van Sint-Oedenrode 2016?

Algemeen

Sint-Oedenrode - In Mariëndael strijden donderdag 28 januari van 9.15 tot 11.30 uur acht leerlingen uit de groepen 7 en 8 van alle Rooise basisscholen om de titel 'Voorleeskampioen van Sint-Oedenrode 2016'. De voorleeswedstrijd wordt georganiseerd door Bibliotheek De Meierij en mede mogelijk gemaakt door CC Mariëndael en boekhandel 't Paperas.

De volgende deelnemers binden de strijd met elkaar aan: Ilse Hulsen (De Kienehoef); Meike van de Laar (Dommelrode); Quinty van Voorthuisen (De Springplank); Maxim van Lieshout (Odaschool); Eva Lathouwers (Eerschot); Jo-Anna Randall (Sint Antonius van Padua); Ilva van Berkel; (Franciscusschool); Bente van der Steen (Basisschool De Sprongh). Elke deelnemer is kampioen geworden van zijn of haar school. De schoolkampioenen lezen ieder een fragment voor uit een door henzelf gekozen jeugdboek. Ze worden daarbij aangemoedigd door hun klasgenoten.

Jury
Hun prestaties worden beoordeeld door een deskundige jury. De winnaar van de voorleeswedstrijd zal Sint-Oedenrode gaan vertegenwoordigen tijdens de provinciale finales, die in maart en april worden gehouden. Daar gaan de schoolkampioenen uitmaken wie door mag naar de landelijke Finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Deze finale zal op 25 mei plaatsvinden in Utrecht.;