Mieke (l) krijgt felicitaties van haar cursisten
Mieke (l) krijgt felicitaties van haar cursisten

Mieke Ketelaars exposeert in Mariëndael

Cultuur

Sint-Oedenrode Ze telt snel even, "Veghel twee keer, Den Bosch en dan in Rooi nog. Ja dit is mijn achtste expositie", antwoordt Mieke. Intussen zoekt ze de mensen die deze expositie mogelijk hebben gemaakt. Want zoals gebruikelijk bij exposities van het Roois Kultuur Kontakt heeft de organisatie veel werk gemaakt van de openingshandeling, die zondagmiddag in Mariëndael plaats vond.

Riet Meijs, de voorzitter van het RKK, maakte in 2008 voor het eerst kennis met het werk van Mieke. Mieke zond toen naar aanleiding van een oproep enkele van haar werken in. "Ik was meteen enthousiast over jouw werk dat zeer uitgebreid is", vertelt Riet bij de opening van deze expositie. De muziek tijdens de opening werd verzorgd door Wim van de Hoek op Vleugel en de bijbehorende film is gemaakt door Hans van de Ven en Mieke Hoefsloot.

Mieke werkt het liefst met acrylverf, dat schijnt snel te drogen dan olieverf en dat past bij Mieke, die van doorwerken houdt. Maar ook heeft Mieke olieverfschilderijen in haar collectie. Daarnaast heeft Mieke ook beeldhouwwerken gemaakt en omdat Mieke van transparantie houdt heeft zij ook glaskunst gemaakt. Maar ook dan is de omschrijving van het werk van Mieke nog niet compleet, want ook sieraden maken onderdeel uit van de de ontwerpen van deze veelzijdige Rooise kunstenaresse.

De expositie van Mieke Ketelaar is nog tot en met 16 februari te zien in Mariëndael.