Big Love van Mieke Ketelaars
Big Love van Mieke Ketelaars

Mieke Ketelaars exposeert in Mariendael

Cultuur

Het Roois Kultuur Kontakt heeft in Mariëndael een expositie ingericht van de Rooise kunstenares Mieke Ketelaars. De expositie is sinds 11 januari geopend en duurt tot 26 februari. Zondag 17 januari om 15.00 uur is de officiële opening.

Mieke heeft gewerkt met olieverf, aquarel en pastel. Maar het werken met acrylverf heeft haar voorkeur. De mogelijkheden hiermee zijn grenzeloos. Haar composities grenzen aan het abstracte met figuratieve elementen, soms expressionistisch. Zij streeft naar uitbundig in balans gebracht kleurgebruik. Ook de soms krachtige kwaststrepen, die mede bepalend zijn voor de energie, kracht en spanning in een schilderstuk kunnen een verrassend effect geven. Bij elk schilderij is haar persoonlijke emotie het belangrijkste. Dit geldt ook voor haar glasobjecten. Bestaand glas bewerkt met plexiglas, verf en soms lood, was voor haar een creatieve ingeving om haar liefde voor het transparante te uiten. Ook haar zelf ontworpen en met de hand gemaakte sieraden typeren haar persoonlijkheid.

U bent van harte welkom om de expositie van deze veelzijdige kunstenares te bezoeken. De expositie is tijdens de openingsuren van Mariëndael te zien.