Hockey H1 Sterk spel niet beloond

De teleurstelling van het puntverlies bij Geldrop was inmiddels verdwenen en volle goede moed begon heren 1 afgelopen zondag aan de topper tegen HOCO. Vorig jaar bleek het al een lastige tegenstander, die één plaatsje hoger eindigde dan Rooi heren 1 en promotie net misliep. Het veldspel was vele malen beter dan een week eerder, het resultaat echter hetzelfde: 2-2.

Heren 1 had niet veel tijd nodig om de wedstrijd in handen te krijgen. Direct na het eerste fluitsignaal was het meeste balbezit voor de Rooise mannen. Echt grote kansen werden echter niet gecreëerd en zo nu en dan kwam HOCO er gevaarlijk uit met een counter. Zo stond het halverwege nog 0-0, waar het overwicht eigenlijk al in doelpunten uitgedrukt had moeten worden.

De boodschap in de rust was duidelijk geweest: doorgaan op dezelfde manier en snel het eerste doelpunt maken. De tweede helft begon heren 1 echter veel te slap en kwam het al snel op achterstand na een strafcorner van HOCO.

Het vervolg was weer voor de thuisploeg die direct de 1-1 maakte; na een goede combinatie speelde Willem van der Heijden linkerspits Mathijs van Roessel vrij voor de keeper, die zo zijn eerste competitiedoelpunt in dienst van MHC Sint-Oedenrode kon maken. Vervolgens was het Willem van der Heijden die via een strafcorner de terechte 2-1 maakte.

Met nog een paar minuten op de klok hoefde de wedstrijd alleen nog maar uitgespeeld te worden. Dit bleek echter een moeilijke opgave. Balverlies op de helft van HOCO kwam heren 1 duur te staan. Een snelle counter leverde een strafcorner op die onhoudbaar in de bovenhoek werd gepusht: 2-2.
Wederom een domper en Rooi heren 1 zal de komende weken vol aan de bak moeten om deze slechte competitiestart een beter vervolg te geven.