De boeken en platen worden verzameld.
De boeken en platen worden verzameld. Foto:

33e Boeken- en Platenbeurs in Sint-Oedenrode

Evenementen Evenementen

Sint-Oedenrode - Het lijkt nog maar kort geleden dat de laatste boeken de grote hallen van manege De Pijnhorst aan de Bremhorst verlieten om weer plaats te maken voor de paarden. Toch is de volgende Boeken- en Platenbeurs Sint-Oedenrode over een kleine vier weken, op zaterdag 1 en zondag 2 juni, een feit.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Tonny van Lieshout en haar team van vrijwilligers sorteren naar hartenlust de boeken en platen, zodat de bezoekers een ruime keuze hebben. Door de jarenlange ervaring van het sorteren zorgen de vrijwilligers voor een hoge kwaliteit en diversiteit. Als de boeken gesorteerd zijn, worden ze in kratten opgeslagen, zodat John van Acht en zijn helpers ze makkelijk kunnen vervoeren naar De Pijnhorst.

De jaarlijkse boeken- en platenbeurs is een initiatief uit 1992 van Fried van den Brand om geld in te zamelen voor de restauratie van de Martinuskerk in het centrum van Sint-Oedenrode. De restauratie is uitgevoerd, maar het onderhoud van de kerk blijft. De opbrengsten van de beurs helpen hier enorm bij. Wegens succes geprolongeerd: de eerste platenveiling vorig jaar was een succes en staat dit jaar weer op het programma. Hierover later meer in een volgend artikel in DeMooiRooiKrant. Van boeken zoeken kun je trek krijgen. Onder de bezielende leiding van Anne-Cathrien van Hek zorgt het catering team weer voor koffie en thee met heerlijke versnaperingen.

Dan nog even dit …. Op zaterdag 1 juni is de beurs geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Entree vanaf 12 jaar is € 2. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis. Op zondag vanaf 14.00 uur gaat alles weg met maar liefst 50% korting.

Meer informatie via de website www.boeken-en-platenbeurs.nl.