Logo mooirooi.nl
Op de koffie bij...

Op de koffie bij ... Brasserie de Beleving

Al op jonge leeftijd had Ralf Dirven de droom om op een dag een eigen zaak te beginnen. Na gewerkt te hebben bij diverse restaurants, was de tijd daar. Samen met compagnon Maico van Boxmeer werd de zoektocht naar de perfecte locatie gestart. September 2004 opende op die locatie, aan de Hertog Hendrikstraat, Brasserie de Beleving haar deuren.

Sinds 2006 zijn Ralf en vriendin Noortje alleen doorgegaan met De Beleving.Momenteel loopt de zaak al goed, maar volgens Ralf kan het nog beter. Zo is het interieur wat gedateerd. In vergelijking tot de geweldige menukaart valt deze misschien inderdaad uit de toon. Maar daar wordt achter de coulissen hard aan gewerkt. Vanaf 2009 hoopt Brasserie de Beleving het interieur naar wens te hebben.

Ralf heeft het vak geleerd bij onder andere de Beurs en Wollerich, op loopafstand van de huidige locatie van zijn restaurant. Ralf heeft enorm veel ideeën en hij is dan ook erg ambitieus. Hij weet wat hij wil en hoe hij dat wil gaan bereiken. De doelgroep van de Beleving is erg breed, van jonge tortelduifjes op hun eerste afspraakje tot zakelijke diners. Alles is mogelijk bij de Beleving!

Het jonge en enthousiaste personeel bij de Beleving is ook van essentieel belang, aldus Ralf. Kleine gebaren, zoals het aannemen van de jassen, geeft net wat extra’s aan een avondje uit. Ralf attendeert zijn personeel er dan ook op om deze kleine dingen vol te houden. Aangezien Ralf zelf uit de keuken komt, is hij zich ervan bewust dat het voor aanstormende koks lastig is om aan stageplekken te komen. Brasserie de Beleving neemt dan ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door het begeleiden van stagiaires, in de keuken en bediening.

De naam van de brasserie ligt vrij voor de hand. Volgens Ralf moet een avondje uit bij zijn restaurant een culinaire beleving zijn, vandaar de naam. Om bij de tijd te blijven, is het ook mogelijk om voorafgaande aan een diner de menukaart op internet te bekijken.
Op www.brasseriedebeleving.nl staat alles wat je moet weten over de Beleving. Kortom, is er een speciale gelegenheid dat vraagt om een gezellig avondje uit moet u absoluut eens hier gaan kijken!Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?Reageren!