Dai-Ippo trainer Collin van Dijk kreeg de band van zijn opa.
Dai-Ippo trainer Collin van Dijk kreeg de band van zijn opa. Foto:

Dai Ippo trainer Collin van Dijk behaalt 3e dan

Sport

Sint-Oedenrode - De datum 24 maart 2024 stond al lange tijd rood omcirkeld op de kalender van Collin van Dijk. Collin is al weer enige tijd trainer bij Budovereniging Dai-Ippo en heeft bij Judoclub Liempde zijn eerste stappen op de judomat gezet. Het judo zit hem in zijn genen: zijn vader werd in het verleden tweemaal Nederlands kampioen.

Opa Cor van Dijk was jarenlang het boegbeeld van judoclub Liempde. Eind augustus ging Collin met trainer Cor van der Heijden en nog een paar fanatieke leden van Dai-Ippo naar de Kata cursus in Zoetermeer. Daar gingen Collin en Luc de Laat aan de slag met het Katame -no Kata. Ze kregen samen een goede klik en werkten al deze maanden hard aan de perfectionering van o.a. dit Kata. Maar ook het Nage No-Kata moesten deze noeste werkers op elkaar afstemmen.

Zondag moest het dan gebeuren. Pas laat in de middag mocht Collin met Luc de mat op. Cor van der Heijden en Jucoclub Liempde-trainer Hans de Reuver hadden een mooie plek ingenomen om samen de verrichtingen van Collin te bekijken. Deze twee “oudjes” hebben vanaf het begin tot het einde zitten genieten van het bijna perfecte werk van Collin en Luc. Na de twee Kata’s die gedemonstreerd moesten worden werd de plaats van Luc ingenomen door Bas Raaijmakers. Bas en Collin trainen al vele jaren samen bij JC Liempde. Ook hier werd duidelijk dat een goede basis gelegd in de jeugd, nu zijn vruchten ging afwerpen. Cor en Hans konden hun geluk niet op toen de jury de uitslag gaf en de scores lieten zien dat dit het beste examen van de dag was. Het harde werken heeft dus geresulteerd in een fantastisch examen. Toen Collin als 3de dan de band van zijn opa ontving van trainer Hans de Reuver was dit een mooi eerbetoon aan zijn opa Cor van Dijk.