Cato van Berkel met Lotje en Maud Kluijtmans met Henshof Wesly.
Cato van Berkel met Lotje en Maud Kluijtmans met Henshof Wesly.

Marieke Siertsema kringkampioen

Sport

Sint-Oedenrode - Marieke Siertsema reed dit weekend met haar paard Royal Ricci haar laatste selectiewedstrijd dressuur voor de indoor Brabantse Kampioenschappen. De juryleden waren zeer tevreden over de proef, de gemiddelde score was 68.8% was bij beide goed voor een eerste prijs. Tevens zijn Marieke en Royal Ricci Kringkampioen geworden in de klasse M2. En zijn ze nu startgerechtigd op de indoor Brabantse kampioenschappen.

Dit weekend werd er in manege de Pijnhorst in Sint Oedenrode een springwedstrijd voor pony`s verreden. Deze wedstrijd was tevens selectie wedstrijd voor de indoor Brabantse kampioenschappen. Maud Kluijtmans en Cato van Berkel hadden hun pony`s en harnachement keurig gepoetst en gingen zondag op weg naar de Pijnhorst.

Maud en haar pony Henshof Wesly en Cato met haar pony Lotje. De dames startten beiden in de klasse ABCD - 0,50m - rijstijlparcours met barrage. Maud en Henshof Wesly bleven zowel het basisparcours als de barrage foutloos. De jury beloonde de barrage met 75 stijlpunten en een derde prijs. Cato en Lotje bleven ook beide omlopen foutloos de 73,5 stijlpunten van het barrageparcours waren goed voor een vijfde prijs.