De nieuwe padelbanen liggen al klaar.
De nieuwe padelbanen liggen al klaar. Foto:

Overeenstemming over geluidsscherm, padelbanen in januari open

Sport

Sint-Oedenrode – Het tennispark van TV de Kienehoef is uitgebreid met padelbanen. Vanaf 1 januari gaan ze officieel open voor leden. Met de buurt is overeengekomen dat er een geluidsscherm wordt geplaatst. Daarmee lijken de plooien gladgestreken, want er was eerder wat weerstand tegen de komst van de banen. 

Padel is een snel groeiende sport in Nederland en ook TV de Kienehoef wilde de mogelijkheden onderzoeken om banen aan te leggen. Vanaf de zomer van 2021 heeft een werkgroep uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor aanleg van padelbanen. Denk hierbij aan de plek op het park, de financiën, het onderhoud, het geluid etc. Hiervoor is ook een enquête onder de leden gehouden waarin driekwart aangaf vóór de aanleg van padelbanen te zijn. Dit werd ook bevestigd tijdens een stemming bij de Bijzonder Algemene Ledenvergadering op 28 maart 2022, zo laat de tennisclub middels een persbericht weten.

De voorbereidingen konden daarna worden gestart, waaronder het aanvragen van vergunningen bij de gemeente en de materiaalkeuzes met de beoogde aannemer. De verwachting was dat de padelbanen nog in 2022 geopend konden worden, maar het liep anders. In het nieuws kwamen berichten over het geluid. De beoordeling van de vergunningen door de gemeente liet lang op zich wachten en buurtbewoners maakten bezwaar. Halverwege 2023 is de bouwvergunning verleend, maar was er nog geen duidelijkheid over het geluidsaspect. Tijdens een ledenvergadering in augustus 2023 is door de leden gestemd voor het doorgaan met de bouw van de padelbanen. De banen zijn inmiddels gereed maar nog niet in gebruik genomen. In de tussentijd vonden volgens de vereniging wel constructieve en prettige gesprekken plaats met de buurtbewoners en de gemeente. Uiteindelijk is besloten om een geluidsscherm te plaatsen, waarmee wordt voldaan aan de geluidsnormen.

“We zijn blij om te kunnen melden dat de padelbanen per 1 januari 2024 in gebruik genomen worden. In eerste instantie voor eigen leden en vanaf 1 februari 2024 voor nieuwe leden. In beginsel worden er maximaal 250 nieuwe leden toegelaten zodat er voldoende banen zijn voor iedereen die wil padellen. Er wordt nu nog druk gewerkt om de puntjes op de i te zetten. Binnenkort volgt meer informatie over de officiële opening van de padelbanen”, zo laat TV de Kienehoef weten.