Afbeelding

Ed Sabel pakt periodetitel Catan

Sport Sport

Sint-Oedenrode - In een bom- en sfeervolle wijkcentrum De Groene Long op de Kienehoef heeft Ed Sabel de periodetitel Catan gepakt over de maand oktober.

De finalestrijd was er eentje om de vingers bij af te likken, al gold dit zeker niet voor finalist Twan vd Meerakker die al vrij snel op kansloze positie stond voor de eindoverwinning. Deze Kabouter, de bijnaam van de man uit Zijtaart, moest stampvoetend toezien hoe zijn rivalen het hazenpad kozen. Net zoals in de dartsport hebben ook de meeste Catan-spelers een bijnaam. Twan is verwoed verzamelaar van het biermerk Achouffé, welke bekend staat om zijn logo met kabouter. Hij speelde tegen ‘van het Patje’ (Patricia Klokgieters), de Stadhouder (Geert-Jan vd Heuvel) en Ed Raket (de uiteindelijke winaar).

De lange Catantafel waar de halve- en hele finale van de Catan Club Meierij zich voltrok werd omringd door spelers van Spellenclub Rooi. Terwijl de maandfinale voltrok werden op andere tafels de degens met elkaar gekruist op het gebied van keezen, schaken, sjoelen, biljarten, kaarten, Pokemon trading card, Ticket to ride, Azul, Machiavelli en het Stenen Tijdperk. Ook nieuwe en eigen gemaakte bordspellen werden aan elkaar uitgelegd.

In een keigezellige sfeer vertrokken de laatste spelers pas tegen middernacht het strijdveld om voldaan huiswaarts te keren. Ze kijken reikhalzend uit naar de volgende bijeenkomst op vrijdag 8 december. Meedoen? App ‘spelinfo’ naar 06-27020844