Tim Bekkers met Ike van Equi Center
Tim Bekkers met Ike van Equi Center Foto:

Rooise Ponyruiters winnen selectiewedstrijd springen

Sport Sport

Rooise Ponyruiters winnen selectiewedstrijd springen

Dit weekend heeft Liv van den Berk met haar pony Surprice deelgenomen aan het zonnige Outdoor Geldrop. Op zaterdag reden zij in de klasse 100 cm een foutloze ronde in de twee fasen special, maar helaas vielen ze net buiten de prijzen. Op zondag deden ze er in de selectiewedstrijd nog een schepje bovenop in het parcours met ingesloten barrage. Alle hindernissen werden foutloos overwonnen en ze kwamen als snelste foutloos over de finish, wat een mooie eerste prijs opleverde!

Ook Tim Bekkers ging op springwedstrijd afgelopen zondag. Hij nam zijn pony Ike van Equi Center mee naar het zonnige De Mortel voor hun laatste selectiewedstrijd. Ondanks de warmte voelden ze elkaar goed aan en gingen ze als een speer! Dit resulteerde in een knappe eerste plaats met maar liefst zes seconden voorsprong op de nummer twee.


Marieke Siertsema en Royal Ricci kringkampioen

Vorig weekend werd een dressuurwedstrijd voor paarden verreden in Heeze. Deze wedstrijd was nog een selectiewedstrijd voor de Brabantse kampioenschappen.

In de klasse M1 startte Marieke Siertsema haar paard Royal Ricci. De juryleden beloonden haar proef met een gemiddelde score van 67.7%. Goed voor een eerste prijs. Tevens was dit genoeg om de beste te zijn in Kring Eindhoven de Kempen in de klasse M1. Rian Koster startte dit weekend zowel zaterdag als zondag op een wedstrijd. Op zaterdag startten Rian en Kantje’s Dino op het Hippisch festijn Grave. Zowel met springen als dressuur eindigde ze met een tweede prijs.

In de dressuurring beloonde de jury de proef in de klasse C/L2 met 64.6%. Op zondag startten Rian en Kantje’s Dino op een springwedstrijd te Tilburg. In de klasse C80 cm bleven Rian en Kantje’s Dino in beide fases foutloos. De tijd van de tweede fase was de snelste. Dus de eerste prijs was voor Rian en Kantje’s Dino. Rian en Kantje’s Dino zijn zowel met springen als dressuur kringkampioen geworden en hebben een startbewijs bemachtigd voor de Brabantse kampioenschappen.

Dit weekend startte Sanne Nooijen haar pony Beauty op een springselectiewedstrijd voor pony’s te de Mortel. Sanne en Beauty sloten de klasse AB 70 cm winnend af. Met deze mooie uitslag verdienden Sanne en Beauty ook een startbewijs voor de Brabantse kampioenschappen. Rian Koster startte haar pony’s Kantje’s Dino en Dion op een wedstrijd te Achtmaal.

Rian en Dion startten in de klasse AB/B dressuur. De juryleden beloonde de proef met een gemiddelde score van 64,1% en een zesde plaats. Rian en Dion hebben zich geselecteerd voor de Brabantse kampioenschappen.