Amy Deelen ontving vorig jaar namens de stichting Mi Amigo een flinke cheque.
Amy Deelen ontving vorig jaar namens de stichting Mi Amigo een flinke cheque. Foto: Jos van Nunen

Doe mee aan het Roois Tourspel!

Sport

Sint-Oedenrode - Zaterdag 1 juli staat de start van alweer de 110e editie van de Tour de France op het programma. La grande ouverture vindt deze keer plaats in de prachtige stad Bilbao (Sp) en zal drie weken later, zoals altijd, finishen op de Champs-Élysées in Parijs. Vorig jaar werd de Ronde van Frankrijk nog verrassend gewonnen door de Jumbo-Visma renner Jonas Vingegaard. Zou het dit jaar weer lukken, Of gaat de Sloveense alleskunner Pogacar er met het geel vandoor?

Voor iedereen die hier het antwoord denkt te weten, of gewoon van een gokje houdt, is er ook dit jaar weer het Roois Tourspel. Bij het Roois Tourspel is het de bedoeling om vijftien renners te raden, waarvan jij verwacht dat deze vaak bij de eerste tien in een etappe zullen eindigen. Ook moet je raden wie volgens jou de gele-, groene- en bolletjestrui wint.
De winnaar is uiteraard degene die de meeste punten heeft verzameld, maar ook voor alle minder fortuinlijke deelnemers is er nog een kans op een mooie prijs. Op maandag 24 juli worden alle prijswinnaars bekend gemaakt bij restaurant de Beleving. Daarnaast hebben we deze avond nog een mooie loterij voor alle deelnemers, met als hoofdprijs een prachtige racefiets!

De 39e editie van het Roois Tourspel staat dit jaar in het teken van: Ieder Roois kind een Sint.
Het lijkt misschien nog ver weg, maar voor veel gezinnen in Nederland en ook in ons eigen Rooi is Sinterklaas helemaal geen feest. Bijvoorbeeld vanwege persoonlijke financiële nood of doordat ze de traditie niet meekrijgen. De Goedheiligman gaat aan hun deur voorbij. Maar hoe leg je een kind uit dat Sinterklaas er niet voor hem of haar is? Afgelopen jaren heeft de stichting, dankzij de inzet van vele vrijwilligers, voor bijna 40 gezinnen en 85 kinderen er in Rooi een mooi feest van kunnen maken. Een prachtig initiatief dat, wat de organisatie van het Roois Tourspel betreft, een mooie bijdrage verdient.

Het Roois Tourspel is volledig digitaal. Via de website www.rooistourspel.nl (of scan de qr code) kun je jezelf inschrijven, de score inzien en je vrienden volgen. Dus weet jij alles van wielrennen, hou je van een gokje, of wil je het goede doel steunen? Schrijf je in vóór vrijdagavond 30 juni 00:00 uur.

Het is onmogelijk om een Tourspel te organiseren zonder onze sponsoren. Via deze weg willen we alle sponsoren heel erg bedanken, in het bijzonder onze hoofdsponsors: Mutsaars Bikes Schijndel, Van Happen Containers, Ton Reniers Schilderwerken, Restaurant De Beleving, IIZY Online Software en Mediahuis Meierijstad.