De FIFA wereldbeker voor vrouwen is in Nijnsel!
De FIFA wereldbeker voor vrouwen is in Nijnsel! Foto:

De echte wereldbeker in Nijnsel

Sport Sport

Nijnsel - De FIFA Women’s World Cup is momenteel in Nijnsel. Daarmee komt het dorp in een illuster rijtje van wereldsteden zoals Tokio, Rio de Janeiro, New York en Londen. Bovendien organiseert de voetbalclub een grootschalige vrouwenvoetbalclinic, onder leiding van voetbalschool Jordy Thomassen. Bovendien mogen de meiden op de foto met de officiële FIFA Women’s World Cup™ Trophy.  

Komende zomer nemen onze Oranje Leeuwinnen in Australië en Nieuw-Zeeland deel aan de negende editie van het WK vrouwenvoetbal. Om de FIFA Women’s World Cup™ letterlijk en figuurlijk dichterbij meisjes, vrouwen en voetbalfans over de hele wereld te brengen, bezoekt de wereldbeker alle 32 gekwalificeerde landen van dit WK.

Deze FIFA Women’s World Cup™ Trophy Tour komt dit voorjaar niet alleen op bezoek in wereldsteden zoals New York, Londen en Rio de Janeiro. Maar komt op Hemelvaartsdag ook naar Nijnsel. En dat is bijzonder, heel bijzonder. De reden hiervan is dat voetbalclub VV Nijnsel 75 jaar bestaat. En dit jubileum op een niet-traditionele manier wil vieren. Doreen van den Berkmortel, voorzitter van VV Nijnsel, hierover: “Het is niet alleen héél bijzonder, maar vooral ook een eer dat dé wereldbeker naar ons prachtige dorp en club komt. Hopelijk inspireert het veel meiden om hun dromen na te jagen en lekker te gaan voetballen.”

Houd MooiRooi.nl in de gaten voor meer foto’s en informatie.