Regiokampioene Esmee (op de hoogste tree)
Regiokampioene Esmee (op de hoogste tree)

Lis en Esmee pakken titel Regiokampioen in eigen huis

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend organiseerde Dioscuri de Oost-Brabantse kampioenschappen turnen in Sporthal De Streepen voor de Middenbouw (de meiden van 9, 10 en 11 jaar, niveau 4, 5 en 6) en Bovenbouw (12 jaar en ouder, niveau F, G en H). Op zaterdag vonden de teamfinales plaats, terwijl op zondag de individuele medailles te verdienen waren. 

Voor de teamfinales hadden twee teams van Dioscuri zich geplaatst; één van de middenbouw niveau 4 teams en één van de supplement F teams. Tijdens een spectaculaire opkomst werden de teams bij aanvang van de wedstrijd letterlijk in de spotlights gezet. Het Dioscuri supplement F-team, bestaande uit Bente, Birgit, Isis en Elize, nam het op tegen zeven andere sterke teams. Voor Bente, die een paar maanden in het buitenland verbleef, was dit weer haar eerste wedstrijd. Ze turnde boven verwachting een complete meerkamp en deed dat ook nog eens met verve. Elize liet zien een van de favorieten te zijn in haar individuele meerkampfinale later dit seizoen. Ook Birgit turnde goed voor eigen publiek. Met name op balk wist zij een ijzersterke score neer te zetten voor het teamtotaal. Isis zette juist op brug een hele mooie score neer. Met z’n viertjes wisten ze heel knap 4e te worden.

Het tweede team dat zich geplaatst had was het middenbouwniveau 4-team bestaande uit Anna, Jente, Esmee, Femke en Evi. De dames zetten een aantal hele mooie oefeningen neer, en vonden zichzelf na afloop van de wedstrijd terug op de 6de plaats in het sterke deelneemstersveld.

Op zondag beten Jente, Lis, Anna (middenbouw niveau 4, geboortejaar 2013), Sylvie en Kaat (jeugd supplement E) het spits af tijdens de individuele meerkampfinales. Jente liet een sterke balkoefening zien en Anna een hele goede brugoefening. Lis, die al het hele seizoen aantoont één van de favorieten te zijn voor de titel Regiokampioen, maakte het nog even heel spannend na een val van de evenwichtsbalk na haar boogje. Maar ondanks die val wist ze alsnog de titel te veroveren en kreeg ze van Wethouder van Gerwen de gouden medaille omgehangen! In de andere baan turnden Sylvie en Kaat een nette meerkamp. Sylvie scoorde met name op brug erg goed en Kaat, die haar turncarrière tijdens deze wedstrijd afsloot, stond wederom als een huis op de evenwichtsbalk.

In de tweede wedstrijd kwam Lieve (middenbouw niveau 4, geboortejaar 2012) in actie. Ze begon haar wedstrijd sterk, maar viel helaas bij het inturnen van de brug. Na van de schrik bekomen te zijn turnde ze nog knap haar brugoefening af. En ook op vloer zette Lieve nog een nette oefening neer.

In de allerlaatste wedstrijd werd gestreden door Evi, Femke en Esmee om de titel Regiokampioen middenbouw niveau 4, geboortejaar 2011. De dames waren er echt op gebrand om goed te presteren in eigen huis. De spanning was goed merkbaar, maar ze stonden helemaal “aan” met de juiste focus. Niet afgeleid door de volle tribunes lieten de Dioscuri turnsters zich van hun beste kant zien. Evi turnde een goede brugoefening en straalde op vloer. Femke stond er met een gelukte kip op brug én een mooi boogje op balk op het moment suprême. Zij kwam tot een totaalscore van 50.650 pt en kwam daarmee slechts 0,225 pt tekort voor een medaille. Esmee, die als torenhoge favoriet de wedstrijd in ging, wist goed met de druk om te gaan. Ze was er van meet af aan op gebrand om de titel te pakken. In de eerste drie rondes turnde ze werkelijk voortreffelijk. Ook bij het inturnen op vloer ging het super. Besloten werd om toch wat risico te nemen en voor overslag salto te gaan. Helaas ging die tijdens de wedstrijd niet zoals bij het inturnen, maar dat ene kleine foutje mocht de pret niet drukken. Esmee won de wedstrijd met volle overtuiging. Onder luid applaus van het thuisfront mocht zij in eigen huis het hoogste podium betreden! Een prachtige afsluiting van een fantastisch weekend, waar Dioscuri vol trots op terug mag kijken.

Zo’n geweldig evenement kan natuurlijk niet zonder vrijwilligers en sponsoren gerealiseerd worden. Namens Dioscuri ontzettend bedankt voor jullie bijdrage! Op de pagina hiernaast staan alle sponsoren afgebeeld.

Regiokampioene Lis (op de hoogste tree van het podium)