De jongste tennissterren met Ballie de Beer.
De jongste tennissterren met Ballie de Beer.

Open Juniorentoernooi wederom groot succes

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen week streden bij TV de Kienehoef maar liefst 238 kinderen van 47 verschillende tennisverenigingen voor de felbegeerde titels in zeventien verschillende categorieën.

De hele week is er in barre weersomstandigheden getennist door kinderen in de leeftijd van 6 t/m 17 jaar. Ze hebben doordeweeks veel regen, harde wind en ook sneeuw voor hun kiezen gekregen, maar bleven onverminderd door tennissen om te laten zien dat zij recht hadden op die ene titel. Het befaamde tennistoernooi dat twee weken geleden nog door de tennisbond is verkozen tot het beste juniorentoernooi van Nederland, maakte er ook dit jaar weer een groot spektakel van!

De negenkoppige toernooicommissie haalde ook dit jaar weer alles uit de kast om de kinderen te vermaken tijdens de toernooiweek. Via een rode loper konden de jeugdige deelnemers rekenen op een groots onthaal. Waarna ze voor en na de wedstrijden konden ontspannen in de VIP-ruimte die speciaal voor hen gecreëerd was. Mascotte Ballie de Beer zorgde voor het vermaak van de jongste kinderen op het feestelijk aangeklede tennispark.

De finaledag was het toetje op het grote succes. De in grote getale aanwezige toeschouwers zagen 33 spannende finalewedstrijden, allen geleid door een scheidsrechter op de baan. De wedstrijden op het ‘centre court’ werden gefilmd en konden thuis op de buis bekeken worden, waarbij de finale JE t/m 17 jaar zelfs in Mexico live gevolgd werd door opa en oma van één van de spelers.

De grote ‘alleskunner clinic’ midden op de dag zorgden voor de kers op de taart, 64 inderen maakte hilarische taferelen mee door allerlei gekke spelletjes te spelen. Tijdens de prijsuitreiking waar 75 grote trofeeën werden uitgereikt aan alle winnaars stond het terras bomvol met ouders en kinderen. De mega loterij maakte het feest compleet. Iedereen kreeg een prijsje en tien geluksvogels gingen zelfs met een gigantische hoofdprijs naar huis zoals een led-tv, een helikoptervlucht en een achtdaagse vakantie voor vier personen in Frankrijk. Iedereen ging met een tevreden gevoel huiswaarts, waardoor de organisatie kon terugkijken op een meer dan geslaagd tennistoernooi.