v.l.n.r: Ed Sabel, Diana Berkvens, Jules van Delden en winnaar Pim van Dinten
v.l.n.r: Ed Sabel, Diana Berkvens, Jules van Delden en winnaar Pim van Dinten Foto:

Pim van Dinten periodekampioen Catan over september

Sport

Sint-Oedenrode - Het was voor het eerst dit najaar dat de kachels van het terras aan moesten springen op het terras van Oud Rooij. Dat was gelijk aanleiding voor hilarische grappen vanwege de enorm gestegen energiekosten. Sommige bezoekers denken dat het goedkoper is om in Spanje te overwinteren dan hier in ons koude kikkerlandje je blauw en arm te stoken.Maar eerst moest nog maar eens de Catan-finale gespeeld worden om de periodetitel van september.

Nadat eerder Jolanda Sabel en Twan vd Meerakker meesterlijk werden weggespeeld in de halve finale door Diana Berkvens en Jules van Delden, kon de grote strijd beginnen.Voor de finale hadden zich reeds Ed Sabel en Pim van Dinten gekwalificeerd.
De titelstrijd ontvlamde na een kwartier. Berkvens en van Delden zaten elkaar gruwelijk in de haren. Ed Sabel zat met zijn schaaphaven de hele avond tevergeefs op zijn schaapjes te wachten.Het viel ondertussen niemand op dat Pim een totaal andere tactiek had bedacht dan zijn gebruikelijke ‘Pimstreken’. Hij bleek zich niet te verroeren en was muisstil.
Terwijl de laatste twee kanshebbers aan het vechten waren voor de overwinning, ging stille Pim als een duveltje uit een doosje er vandoor met de buit. Met een grijns van hier tot Boskant trok hij de winnende kaart. Zijn vierde periodetitel alweer in 2,5 jaar tijd. Volgende week staat hij in de grote halve finale om het kampioenschap Catan van 2022. We zijn benieuwd of hij eindelijk al die periodetitels een keer kan verzilveren met een kampioenschap.