Menno (l) in actie.
Menno (l) in actie.

Attaque pakt koppositie na felle strijd

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Het vaandelteam van TTV Attaque heeft afgelopen vrijdag de koppositie weten over te nemen in de derde klasse poule H. De Rooise mannen wisten een grote overwinning te scoren, na een aantal zeer spannende partijen.

Attaque had geluk dat tegenstander en koploper Renata 2 geen volledig team kon opstellen. Dit betekende dat er al een 3-0 voorsprong was voordat er überhaupt een punt werd gespeeld. Desalniettemin moesten de Rooienaren alle tanden bijzetten om zoveel mogelijk punten te scoren.

Het was aan Leon Huijberts om het bal te openen. Dit deed hij met verve door met 3-0 te winnen. Invaller Nick van Galen was daarna aan de beurt. Hij had het lastig en kwam met 2-0 achter tegen zijn ervaren tegenstander. Toch wist hij op tijd de wedstrijd om te draaien, waardoor hij met 3-2 won. Leon en Stefan zouden wederom het dubbelspel spelen, en ook zij hadden veel moeite met de tegenstanders. Toch wisten ze net op tijd de juiste versnelling te vinden en wonnen ook deze pot met 3-2. Zo stond het al snel 6-0. Na het dubbelspel was het aan Nick om ook zijn tweede en laatste partij te winnen. Ook nu ging het niet altijd van harte, maar kreeg hij op tijd de wedstrijd onder controle en won hij met 3-1. Stefan had het zwaar te verduren tijdens zijn eerste enkelpartij. In een wedstrijd die op en neer ging had hij een aantal kansen om de wedstrijd te beslissen, maar verzaakte hij, waardoor Renata haar eerste punt pakte.

Stefan kreeg meteen de kans om zich te revancheren. Ook deze keer ging het gelijk op en zou een beslissende game er aan te pas komen. Met het nodige geluk sleepte hij deze er wel uit. Leon sloot de avond af, met opnieuw een vijfgamer, nadat hij in game vier een aantal matchpoints liet liggen. Dit kwam hem duur te staan en de laatste game was eenrichtingsverkeer in het voordeel van de Eindhovense tegenstander. Zo eindigde de ontmoeting in een 8-2 overwinning, al was deze ontzettend felbevochten. Toch neemt de Rooise ploeg de koppositie over van de Eindhovenaren, al zijn de verschillen nog altijd bijzonder klein.